Et sted for natten – her finnes et utall av campingplasser, et litt mindre utall av stellplasser og mange fine steder å fricampe på - det gjelder bare å finne dem……
Det blir mest campingplasser – det er faktisk godt å kjenne grønt grass under føttene og kunne slå ned pluggene til markisen i moder jord – skjønt det finnes mange stellplasser med gressbevokst uteareal foran bobilen.
Det er en fryd å campe her oppe i Skandinavia. De aller fleste campingplasser har god standard, er oversiktlige, har fasilitetene som trengs og store nok tomter til de fleste bobiler og campingvogner. Prisnivået varierer selvsagt noe, men vi får vel stort sett det vi betaler for…..

CAMPINGPLASSER I NORGE

 

 

 

 

 

 

.

AGDER

Agder har fin kystlinje med mange sjønære og flotte campingplasser. Men innlandet i fylket har også mye å by på - vi har campet både ved hav og på hei.

CAMPINGPLASSER I AGDER

ROGALAND

Rogaland er for oss først og fremst Jæren.  Det vakre landskapet langs denne værharde og vakre kyststrekningen har en stor tiltrekningskraft.  På Jæren finner vi noen få campingplasser, vi har besøkt 3 av dem.

CAMPINGPLASSER I ROGALAND

TELEMARK OG VESTFOLD

Telemark og Vestfold er slått sammen til et fylke. Her finnes mange fine campingplasser, både langs kysten i det gamle Vestfold fylke og i det indre av Telemark.

CAMPINGPLASSER I TELEMARK OG VESTFOLD

OSLO OG VIKEN

Camping på Østlandet betyr  både Østfold, i hovedstaden og oppover i det indre av østlandstraktene.

CAMPINGPLASSER I OSLO OG VIKEN

MØRE OG ROMSDAL

På Vestlandet har vi et langt lerret å bleke. I løpet av den tiden vi har hatt bobil har vi kun vært på Nordvest-landet en gang.

CAMPINGPLASSER I MØRE OG ROMSDAL
 

INNLANDET

Innlandet fylke - vi har vært på noen av campingplassene i dette store fylket - her er det mye å ta av..

CAMPINGPLASSER I INNLANDET
 

TRØNDELAG

Vi har beveget oss nordover i landet og testet ut et par campingplasser i Trøndelag Fylke. Det blir nok flere etterhvert.....

CAMPINGPLASSER I TRØNDELAG
 

NORDLAND

Vårt første møte med noen av de mange campingplassene i Nordland Fylke. Noen av dem beliggende mellom de høye fjellene, eller ved en blank og stille fjord

CAMPINGPLASSER I NORDLAND
 

VESTLAND

Vestland fylke, høye fjell og trange fjorder. Vi har stiftet bekjentskap med en liten del av dette fylket, og campet i vill og vakker natur

CAMPINGPLASSER I VESTLAND

CAMPINGPLASSER I SVERIGE

 

 

 

 

 

 

.

BOHUSLÄN

Kysten av Bohuslän har vi forelsket oss i.  Det er blitt noen turer over til søta bror hvor vi har campet på innbydende steder i det fine skjærgårdslandskapet langs denne kyststrekningen.  Vår svenske favoritt må utvilsomt bli Hav & Logi i Skärhamn - et flott sted i fint kystlandskap på Tjörn.

CAMPINGPLASSER I BOHUSLÄN
 

DALARNA

Dalarna län stiftet vi bekjentskap med for første gang sommeren 2021. Her finnes både områdene rundt Sälenfjellene og idyller rundt innsjøen Siljan. Pluss mye mer som ennå er uoppdaget av oss. 

CAMPINGPLASSER I DALARNA

VÄNERN, VÄTTERN OG GÖTA KANAL

Innsjøene Vänern og Vättern er store og Göta Kanal er 19 mil lang.  Det finnes mange muligheter for å overnatte i disse områdene - vi har prøvd ut et knippe av campingplassene her.

CAMPINGPLASSER VED VÄNERN, VÄTTERN OG GÖTA KANAL
 

SKÅNE 

Sverige er vi blitt veldig glade i.  Men de sydlige delene av landet er nokså upløyd mark.  Det er så godt å ha noen planer for hvor vi har lyst til å dra etterhvert - det kommer nok en del overnattingssteder etterhvert på denne listen.

CAMPINGPLASSER I SKÅNE
 

CAMPINGPLASSER I DANMARK

 

 

 

 

 

 

.

NORDJYLLAND

Nordjylland har mange flotte campingplasser.  Vi har vært på noen få av dem til nå.  Skiveren i nord, Øster Hurup i øst, Mariager i syd og Klim Strand i vest.  Alle plassene fint beliggende i det danske klittelandskapet, og med havet som nærmeste nabo.

CAMPINGPLASSER I NORDJYLLAND
 

MIDTJYLLAND

Midt i Jylland - enten ved Vesterhavet eller Kattegat. Siden vi liker oss best i nærheten av havet er det naturlig å velge et sted ved en av kystene - den lune østkysten eller den mer værharde vestkysten.

CAMPINGPLASSER I MIDTJYLLAND
 

SØNDERJYLLAND

Det sydlige Jylland med sin flotte kystlinje langs Vesterhavet og sin mer lune østkyst.  Vi har mye å utforske i dette området, og campingplassene er mange. Vi har vært på noen få av dem til nå.

CAMPINGPLASSER I SØNDERJYLLAND
 

FYN

Fyn og øyene i Fynshavet - her er det mye å ta av.  Små og intime campingplasser med personlig service, og store ferieparker hvor vi også finner oss til rette med vår Hymer.

CAMPINGPLASSER PÅ FYN
 

SJÆLLAND

Sjælland er i høyeste grad i startgropen. Listen over steder vi har lyst til å oppleve her er lang, og kartet viser oss at det er mye å ta av på campingfronten.

CAMPINGPLASSER PÅ SJÆLLAND

LOLLAND-FALSTER OG MØN

Helt syd i Danmark ligger øyene Lolland, Falster og Møn.  Pluss et vell av småøyer hvor livet går litt saktere.  Omgitt av Østersjøen, Smålandshavet, Langeland og Ferner Bælt finner vi alltid en sjønær camping i dette området.

CAMPINGPLASSER PÅ LOLLAND-FALSTER OG MØN

BORNHOLM

Bornholm - solskinnsøya i Østersjøen.  Begrenset areal, og begrenset antall campingplasser.  Det finnes lite overnattingsmuligeter inne på øya, alle campinger ligger ut til sjøen, fra Sandvig i nord til Dueodde i syd.

CAMPINGPLASSER PÅ BORNHOLM
 

BOBILPARKERINGER

 

 

 

 

 

 

.

BOBILPARKERING I NORGE

OVERSIKT

BOBILPARKERING I DANMARK

OVERSIKT

BOBILPARKERING I SVERIGE

OVERSIKT

FRICAMPING

 

 

 

 

 

.

STEDER VI HAR FRICAMPET MED HYMEREN

OVERSIKT