Villmarkseventyret - den heter så - bobilplassen som ligger mellom Drangedal og Lunde i Telemark. I fint høstvær tok vi turen opp hit, og kom til en velordnet plass omgitt av om ikke villmark så iallefall skog og hei og med elva rislende forbi.

 

Her ble vi i to døgn under en blå septemberhimmel – aldeles alene. Vel, så helt alene var vi ikke på dagtid – bobilcampen har nok ting på gang. Vi observerte et par arbeidere som drev på med oppgradering av noe slag – kanskje det planlegges strøm her ? Men da kvelden kom og mørket falt på fikk vi jo en følelse av å være så ganske alene under stjernehimmelen. En og annen bil passerte nede på veien, og bruset fra elva hørtes jo hele tiden. Dessuten passerte Sørlandsbanen litt ovenfor oss med tog både til og fra Oslo. Men greia med denne togstrekningen er jo at deler av den er anlagt der ingen mennesker bor……

Villmarkseventyret var et fint sted. Romslige plasser i flere nivåer – rett nok uten strøm, men som sagt kanskje en endring på gang her. Sanitæranlegg fantes – drevet av solceller, så en varm dusj på morgenen kunne vi unne oss uten å måtte dele fasilitetene med noen andre. Stedet hadde flere separate plasser der vi kunne parkere bobilen. Vi valgte å stå på hovedområdet der vi hadde fritt utsyn til den fine Telemarksnaturen som omgav oss på alle kanter. Vi tok beina fatt innover til Åslandsdammen der det var anlagt 8 plasser langs elva der det foregikk tømmerfløting i tidligere tider. 

Været var flott, sola skinte og kun en ørliten trekk fra østlig retning gjorde at vi riktig kunne nyte høstværet på dette fine stedet midt i Telemarksnaturen. Villmarkseventyret har mange muligheter for turer både til fots og på sykkel, så hit vil vi tilbake og oppleve områdene fra sykkelsetet. Men disse to solrike septemberdagene valgte vi å ta livet med ro i solveggen.

 

Velkommen til Villmarkseventyret
Helt alene i villmarka......
Det blinker blått i tjernet nede ved veien
Fint opparbeidet plass - kanskje litt nakent enkelte steder, men det gror nok til etterhvert
Kamel eller hest - ikke godt å si hva slags skapninger som finnes i villmarka......
Fine turområder - stien langs elva der høstfargene så vidt begynner å gjøre seg gjeldende
Sætreelva - historisk vassdrag for tømmerfløting
Mer historie ved Åslandsdammen
Fint langs elva der naturen bærer bud om høst
Vakker Telemarksnatur ved Villmarkseventyret
Sørlandsbanen går gjennom mange ubebodde områder - som her ved Villmarkseventyret
Moderne tog i villmarka