agder

hovden

Ved Hegni Friluftsområde på Hovden er det mulig å stå natten over med bobil helt nederst ved vannet. Fine tur- og bademuligheter og kort vei til Hovden sentrum.

tromøya

Parkeringsplass ved Raet Nasjonalpark på Tromøya. Fint å stå over natten. Havutsikt, flotte turmuligheter i nasjonalparken og med benk og bord i naturstein. Plassen er i ettertid skiltet med parkeringsforbud for bobil på natt.

vatnedalsdammen

Parkeringsplass ved demningen Vatnedalsdammen i Bykle Kommune i Agder. Bord og benker på parkeringsplassen. Det beiter sauer i området. Søppelkasse.

tingvatn fornminnepark

Bobiler er velkommer til å overnatte gratis på parkeringsplassen til Tingvatn Fornminnepark i Hægebostad kommune. Stor asfaltert plass, lite trafikk langs veien som går forbi.

kjevikstranda

Fin plass for fricamping ved sjøen rett nedenfor Kjevik flyplass. Strand og brygge, mye folk på godværsdager. Stille og fredelig på kveld og natt. Plassen er i ettertid skiltet med max parkeringstid 5 timer.

marvika

Friområde rett utenfor Kristiansand sentrum med parkeringsplass der det er mulig å stå over natta. Fin utsikt til sjøen og turmuligheter i området. 

hasseltangen

Romslig parkeringsplass i sjøkanten ved Hasseltangen Friområde. Fin utsikt over sjøen, turmuligheter langs kyststien som går rundt området. En del privatbiler på dagtid, kveld og natt veldig rolig. I ettertid skiltet med parkeringsforbud på natt.

konmsmoparken

Stor grusparkering i Konsmo ved Konsmoparken som har fin beliggenhet ved elva Audna. Stor Sparbutikk i umiddelbar nærhet. Turløyper i området.

lindebø brygge

Parkeringsplass ved Lindebø Brygge innerst i Lindebøkilen på Flekkerøya utenfor Kristiansand. Fri parkering inntil 48 timer. Ingen fasiliteter, fin utsikt, stille og rolig plass. Plassen er nå skiltet med parkeringsforbud for bobil på natt.

svennevik bro

Populær plass for fricamping ved Kaldvellfjorden mellom Grimstad og Lillesand. Plasser både oppe ved veien og på platået lenger ned – litt skrått underlag her.  Plassen er nå skiltet med parkeringsforbud for bobil på natt. 

KJEVIK

Grusplass for parkering ovenfor veien ut til Kjevik Flyplass. Fin utsikt over flystripa og området rund. Litt flystøy. Turløpyer i området.

brokke

Grusplass i nærheten av Brokke Skisenter der det er mulig å stå over natten. Nær elva og fin utsikt mot omgivelsene. Tilgang til offentlig toalett rett over veien

hove

Stor plass for fricamping på Tromøya, populært kalt "flystripa".  Rolig beliggenhet, plass til mange biler. Flere turstier i området og fine småveier for sykling.

TELEMARK

HAUKELIFJELL

Flott område på Haukelifjell hvor det er mange plasser å stå et stykke nedenfor veien – midt i fjellheimen.

VESTFOLD

steinbrygga borre

Fin plass å stå ved båthavna Steinbrygga i Borre. Utsikt over havna. Sykkelavstand både til Horten og Åsgårdstrand. En del trafikk av biler som skal til og fra båthavna.

NEVLUNGHAVN

Parkeringsplass ved Omrestranda i utkanten av Nevlunghavn. Max parkeringstid 72 timer. Mye belegg på plassen på dagtid om sommeren. 

BUGÅRDSPARKEN

Stor grusparkering ved Bugårdsparken få minutters kjøring fra Sandefjord sentrum. Fine turmuligheter i parken og grei plass å stå over natta for å ta ferje tidlig neste morgen. Rolig og fredelig på kveld/natt.

ringshaugstranda

Parkeringsplass ved Ringshaugstranda utenfor Tønsberg.  Flott sandstrand og friluftsområde.  Tilgang til toalett i sommersesongen.

oslo

skullerud

Utfartsparkering ved Skullerudstua i Østmarka i Oslo. Greit å stå over natten. Ofte fullt av biler i helgene. Rolig plass på kveld og natt – noen minutter å gå til Skullerud T-banestasjon. Plassen er i ettertid skiltet med camping forbudt.

ØSTFOLD

NORETJERN

Parkeringsplass ved Noretjern med mange turmuligheter i Mossemarka. Stille og rolig plass rett utenfor Moss. Søppelkasse på plassen.

BUSKERUD

saggrendadammen

Stor parkeringsplass mellom Saggrendadammen og sølvgruvene på Kongsberg. Parkering forbudt over 24 timer. Stille og fredelig på kveldstid, en del biler og folk som kommer og går på dagen.

røsholmstranda

Nydelig sted ved Tyrifjordens nordlige bredd. Plass til flere bobiler på gresset. Kafe på plassen. Søppeldunker og toalett. Fin sandstrand og svaberg ut mot vannet. Stedet driftes av Røde Kors.

vikersund

Fin plass å fricampe ved Tyrifjorden i Vikersund. Store grøntarealer ned mot vannet. Litt trafikkstøy fra veien som går forbi, men stilner på kvelden. Det går en del tog forbi, også på natt. 

vasstulan

Fin plass for fricamping rett over veien for Vasstulan Høyfjellsstue. Flotte omgivelser og mange turmuligheter innover i fjellet. Trafikken forbi på veien er ikke spesielt sjenerende.

AKERSHUS

eidsvoll

EIDSVOLL VERK

Parkeringsplass ved Eidsvollbygningen på Eidsvoll Verk. Mye biler på dagtid, men greit å stå over natta. Litt trafikkstøy fra veien som går forbi.

ørajordet

Stor grusparkering i utkanten av Son. Gangavstand til sentrum. Parkering max 24 timer. Ikke spesielt mye trafikk langs veien som går forbi. 

innlandet

hjerkinn

Parkeringsplass ved viewpoint Snøhetta på Hjerkinn. Litt bratt grusveg opp. Flott utsikt over fjellheimen og sti opp til utsiktspaviljong med utsyn mot Snøhetta. Toaletter på plassen. I ettertid er plassen skiltet med parkeringsforbud på natt.

femunden

Dalsvika i sørenden av Femunden – et nydelig sted for fricamping med plass for mange biler. Utedo. Furuskogen beskytter mot trafikken oppe på veien. Tamrein beiter i området. Denne flotte plassen er i ettertid stengt for motorisert ferdsel.

frysjøen

Nydelig plass for fricamping ved innsjøen Frysjøen på Finnskogen. Bord og sittebenk, søppelkasse. Liten badeplass like ved. Litt trafikk fra veien, men ikke sjenerende. Turstier i området.

trøndelag

stiklestad

Stor parkeringsplass ved Stiklestad Kultursenter hvor det er mulig å stå over natten. Flotte omgivelser med middelalderkirken og fine utearealer ved Stiklestad Kultursenter.

nordland

holand rasteplass

Fin rasteplass ved Holandsfjorden med utsikt til Svartisen. Turer til Svartisen med båt over Holandsfjorden går fra brygga i bunnen av bakken ved rasteplassen.

storvika rasteplass

Parkeringsplass i nydelige omgivelser i Storvika i Gildeskål i Nordland. Matbutikk, tømmemulighet og dieselfylling. Flott tilrettelagt rasteplass med bord og benker og fin sandstrand.

helnessund

Parkeringsplass i tettstedet Helnessund i Steigen hvor det er mulig å stå over natten. Spisested og butikk på brygga

danmark

palmestranden frederikshavn

Stor parkeringsplass ved Palmestranden rett utenfor Frederikshavn. Tilgang til toalett. Fin utsikt over Kattegat.

kløvermarken

Grei plass å stå over natten når man kommer med sein ferge til Hirtshals. Noen minutters kjøring fra fergehavna på veien mot Skagen. Stille på natt, trafikken fra E39 er ikke sjenerende.

lyngså strand

Deilig sted med direkte adkomst til Lyngs Strand 1 mil syd for Sæby på Jyllands østkyst. Toalett, bord og benker og søppelkasse på plassen

Gejl Å bru

Fredelig og deilig sted for fricamping langs nasjonal sykkelrute 3 helt syd i Danmark. Bord og benker og søppelkasse på plassen

vidåslusen

Stor parkering ved Vidåslusen få kilometer fra tyskegrensa. Flott sted med restaurant og toaletter ved slusa, naturskjønt område og flott utsikt over Vadehavet

skagen klitplantage

Rasteplass få kilometer fra Skagen med plass for overnatting. Bord og benker, søppelkasser. Flotte sykkelmuligheter i området. Skjermet fra trafikken på hovedveien. 

aventoft

Populær plass for fricamping ved grensebutikkene rett ved grensa mellom Danmark og Tyskland. Stor parkering som rommer mange biler. 

sverige

vitlycke tanumshede

Parkeringsplass ved Vitlycke Museum i Tanum. Landlige omgivelser, stille og rolig etter museets stengetid.

resmo

Fin og populær plass for fricamping på Öland. Fin utsikt ut over øyas vestside og sjøen.