Den ble beskjeden i år - sesongstarten. Våren her sør kan enkelt beskrives med to ord - grå og våt. Men endelig ble det såpass vårlig med en sløret sol på himmelen at vi fant ut at nå lufter vi oss litt.

Kanskje vi er blitt litt kresne på været - men sånn helt ærlig så har årets grå, våte og kjølige mars måned  ikke fristet til noe Hymerliv i det hele tatt. Noen dager ut i april fant dessuten kong Vinter ut at han ikke var helt ferdig med oss likevel. Men da gradestokken bikket 10 grader og snøen forsvant som dugg for en sløret aprilsol åpna vi garasjeporten og tok med oss Hymeren ut på veien igjen.

 

Så da var det endelig dags  for litt Hymerliv igjen. En beskjeden start, vi utnyttet denne vårlige mandagen til en kortreist tur bare for å kjenne litt på hvordan det er å være på tur igjen. Vi har startet sesongen før i Grimstad vi, og sånn ble det i år også. Bie Feriesenter har avansert til  Top-Camp og prisene har blitt deretter. Men det er jo en flott plass da, og kort vei til hyggelige Grimstad som denne aprilmandagen var heller stille og folketom. Vi elsker å gå langs bryggene i Grimstad, det gjorde vi i dag også. Nytt av året i sørlandsbyen er at gammel gjestehavn med servicebygning for båtfolket er revet, og et nytt anlegg tar form. Blir nok fint det til sommersesongen setter inn.

Vi er jo gamle båtfolk, og det er ikke til å komme forbi at det er litt nostalgisk å vandre bryggelangs og minnes kampen for en plass i gjestehavna og turen bort til Oddensenteret for å handle matvarer.  Deretter fant is fra Fiskeutsalget på Torskeholmen veien til iskassa i båten og varme fiskekaker ble en rask lunsj før vi satte kursen utover mot en frihavn for kvelden.

Men det er lenge siden, nå parkerer vi bobilen på Bie hvor det overhodet ikke er kamp om plassene på denne årstiden. Sola greide å bryte såpass gjennom det tynne skylaget at det faktisk ble noen fine ettermiddagstimer med pils og rosévin i solveggen før det ble såpass kjølig at vi trakk innendørs og lagde middag. Neste dag kom etterhvert regnet som yr lovet oss, så dermed kjørte vi hjem igjen - så det var den sesongstarten, ganske beskjeden.

 

Bie Feriesenter - nå Top-Camp - en fin plass under tynne aprilskyer
På vei mot Grimstads lille sentrum - smale brosteinsbelagte gater en sørlandsby verdig
Har man det travelt kan man ta snarveien opp trappene
Så er vi langs sjøkanten - der vi helst vil vandre i Grimstad
Statuen av Ibsenfiguren Terje Vigen - denne underlige gråsprengte fra den ytterste nøgne ø - har fått sin plass nede ved havna
Hver gang jeg vandrer bryggelangs i Grimstad må jeg ta bilde av denne lille gangbroa - båten som ligger fortøyd ved den private brygge har ikke kommet på vann enda..
Fiskeutsalget på Torskeholmen - enda i drift, men her planlegges bebyggelsen revet for å sette opp moderne leilighetsbygg istedet
En treffende beskrivelse langs bryggene, vi minnes godt vårt fordums båtliv her i havna i Grimstad

 

En sørlandsby som Grimstad må jo sette sitt maritime preg på det fine området langs sjøkanten - her er det både funnet plass til en sjøens veiviser og en varde langs bryggene.

 

Fint er det blitt langs bryggene, men Grimstad kommune kunne jo spandert mer vårlige vekster enn fjorårets brune høstlyng som fremdeles står i blomsterurnene.
En liten sveip opp i bygatene, her var det iallefall vårlig med årets nye vekster
Vi gikk ikke på kafé i dag, valgte heller en sløret aprilsol på Bie - så lenge det varte......