Hoveodden på Tromøya, her har vi vært før og her kommer vi tilbake. Fint sted for et par netter med bobilen, og fint utgangspunkt for turer både på beina og på sykkel.

 

Endelig litt godvær - dog litt vind - men det får vi tåle, så lenge sola har overtaket over skyene.  Tromøya er igrunnen ei fin øy der den ligger som en barriere ut mot Skagerrak - skilt fra land av Tromøysundet, som forøvring er preget av mye industri.

Vi starta turen fra Hoveodden, og sykla først utover mot Galtesund - innløpet for båttrafikken inn til Arendal. Her løp den smale veien parallelt med sundet innover med fin utsikt utover og over til Hisøya på andre siden. Vi måtte jo inn på en hovedvei etterhvert, heldigvis sykkelsti her. Innkjøp av litt niste til turen på Coop Extra før det var småveiene sin tur igjen. Her kunne vi sykle i fredelige omgivelser nesten uten biltrafikk østover langs Tromøysundet. Industrien på landsiden av sundet forstyrrer jo litt av idyllen, men noe skal de jo leve av i Arendal også....

Det fantes iallefall mange idyller langs sjøkanten - selv om det meste ser privatisert ut. Men vi har jo allemannsretten vår, plass til en rast på en liten knaus langs sjøkanten fant vi jo. Et og annet friområde kom vi også forbi langs vannkanten, med både badeplasser og bord og benker. Men her har en stor bobil ingenting å gjøre. De få parkeringsplassene som muligens kunne være aktuelle for det frie campinglivet bør vi nok overlate til personbilene, og heller velge organisert overnatting. Dessuten har skiltene med parkering forbudt på nattestid funnet veien til Tromøya også.....

Tromøyas småveier med minimal trafikk - ideelle for sykling
Rævesand - med sørlandshus bak hvite stakittgjerder
En samling hus på Tromøya - herfra kan man ta ferge over til øya Mærdø i Galtesund
Den smale veien langs vestsiden av Tromøya som løper parallelt med Galtesund - fint å sykle her
Utsikt ut over Galtesundet og inn mot Arendal
Inn mot Tromøysundet finnes flere små fint opparbeidede friområder
Tid for en rast - fint friområde ved Tromøysundet
Bebyggelse langs Tromøysundet
Brygga er sikkert hyggelig nok, men industrien i Eydehavn rett over sundet forstyrrer jo noe av idyllen
Yttersiden av Tromøya - fint under aprilhimmelen
Rullesteinstranda på Hoveodden