Litt sånn variabelt vær disse aprildagene. Etter en flott dag i sol og vind på Tromøya våknet vi til regn - igjen. Men yr fortalte oss at sola etterhvert skulle skinne innover i landet - da ble det Evje neste.

Egentlig litt greit at det regner mens vi kjører, og at sola titter fram når bilen er parkert...... Vel framme på Evje sånn midt på dagen lurte vi litt på om Odden camping var åpen. Det var den - fin plass der vi har vært flere ganger - men lenge siden nå. Vi liker oss på Odden. Velorganisert sted med romslige plasser for oss i bobil. Det var flere enn oss som hadde funnet veien til Evje denne aprilhelgen. Hyggelig det, denne fine plassen forjener absolutt å bli brukt. 

Regnet gav seg etterhvert, og skyene måtte til slutt gi tapt for solen, så da ble helgen etterhvert ganske fin her ved bredden av Otra. Vi er ikke bortskjemte med sol denne våren, så vi hilser de varmende strålene velkommen og nyter dem så godt vi kan. Lørdags morgen våknet vi til synet av Otras blanke vannflate - så lenge det varte da - vinden dro seg jo til etterhvert. 

Vind eller ikke vind, en tur på syklene ble det utpå dagen. Fennefossvegen på vestsiden av Otra er fin å sykle - her er det landlig og minimalt med biltrafikk. Langs veien kom vi forbi Evje og Hornnes musem, som blant annet inneholdet Setesdals største mineralsamling. Videre på vår vei rastet vi ved Mineralparken på Hornnes som har masse tilbud for den yngre garde i sommersesongen, men nå i begynnelsen av april er alt lukket og låst.

Den gamle jernbanestrekningen Setesdalsbanen hadde sin trase her forbi Hornnes, opp til Evje og videre til endestasjonen på Byglandsfjord. Sykkeltraseen fra Hornnes og opp mot Evje følger delvis denne traseen, blant annet over den gamle jernbanebroa over Otra. 

Rett nedenfor Odden Camping er det siden sist vi var her bygget et nytt kraftverk - Fennefoss Kraftverk, åpnet i august i fjor. Det ble en liten tur på syklene bort hit for å se på denne nyvinningen i kraftmarkedet - anlegget så både flott og moderne ut og forsyner oss med kjærkommen kraft. Det var dessuten opparbeidet et fint friluftsområde ved elvebredden rett nedenfor kraftverket.

Det ble en riktig fin aprilhelg her på Evje - helt i starten av dalføret Setesdal.  Søndagen ble imidlertid vinden så ustyrlig etterhvert at vi valgte å pakke sammen og kjøre hjemover. Mandagen var det dessuten meldt en ny runde med grått og vått, og i tillegg fallende temperatur, så da var det igrunnen nok for denne gangen. 

Fint å våkne til synet av Otras blanke vannflate under en blå aprilhimmel
Parkert på Odden Camping en aprilhelg
Rester av en snørik vinter er enda synlig ved elvebredden
Evje og Hornnes museum langs Fennefossvegen
Vi har kommet til Mineralparken som ikke har åpnet for sesongen enda, men plass til en rast fant vi da
Fine omgivelser ved Mineralparken
Den gamle fine jernbanebroa på Hornnes som går over Otra - nå gang- og sykkelvei
Fennefoss Kraftverk - rett nedenfor Odden Camping
Fossen ved kraftverket
Fint opparbeidet friområde ved kraftverket