IMG_3630
Juli er her, feriemåneden fram for alle. Vi har fylt huset med feriegjester slik at det ikke er plass til oss. Vi har flyttet ut i Hymeren, men å tilbringe ei uke i garasjen var ikke så fristende. Dermed ble det kortreiste turer i distriktet med jevnlige turer hjemom for å være sammen med feriefolket.

Første stopp ble Birkeland – 3 mil hjemmefra. Hyggelig tettsted med en enkel bobilparkering fint beliggende ved Tovdalselva. Her tilbragte vi to fine og varme dager ved elvebredden ispedd både soling og bading og turer på sykkelsetet. Langs Tovdalselva var det anlagt fine og sykkelvennlige turstier med både bord og benker og gapahuker flere steder. 

Onsdagen var det stort familietreff med både fastboende og feriegjester. Varmt og godt var det, og etter endt festivitas satte vi kurs for nærmeste strand rett nedenfor Kjevik Flyplass, der det også var ideelt å fricampe over natten – stille og fredelig etter at alle badegjester dro hjem. Det var egentlig en drøm å våkne her neste morgen – ikke et menneske, blikk stille og godt og varmt.

Vi bestemte oss for å avlegge Lillesand en visitt. Sørlandsbyen i fellesferien betyr smekk fullt både på Tingsaker Camping og bobilhavna midt i byen. Men vi fant fram til et for oss helt ukjent sted fram til i dag, Møglestu Gård som tilbød en enkel campingplass en kilometer fra Lillesand sentrum.  Her var det fredelig og godt – en kontrast til folkelivet nede i sentrum som vi nådde etter en kort sykkeltur.

Litt mer sosialt samvær med tilreisende feriegjester gjorde at vi ikke hadde lyst til å kjøre langt for neste overnatting. Den fant vi en drøy kilometer hjemmefra, ved den nedlagte orlogstasjonen i Marvika med utsikt til Topdalsfjorden og hjemmehavna til redningsskøyta. Her er det supert å fricampe, en plass tyske bobiler ikke har oppdaget – antakelig fordi de tror det enda er militært område, men det er det altså ikke lenger – hele Marvika er friområde og et mye brukt turområde for byens befolkning. 

21. juli 2022

Hawaii Bobilcamp på Birkeland - fin plass ved Tovdalselva - men hvorfor det heter Hawaii vet jeg ikke...
En blikk stille morgen ved Tovdalselva
Fin plassering ved elvebredden på Birkeland
Flott og tilrettelagt turområde langs Tovdalselva med hengebro over elva
Leirplass langs Tovdalselva
Etter en varm sommerdag er sola i ferd med å gå ned over Kjevikstranda
Fricamp i sjøkanten et steinkast fra Kjevik flyplass
Vi camper på Møglestu Gård en kilometer fra Lillesand sentrum
Fricamping i Marvika en kilometer hjemmefra
Marvika var tidligere militært område - mange av byggene fra den tiden står enda, noen litt forfalne...
Marvika med Redningsselskapets base og kaiplass for redningsskøyta som var ute på oppdag