agder

hovden

Tromøya

vatnedalsdammen

Ved Hegni Friluftsområde på Hovden er det mulig å stå natten over med bobil. Fine tur- og bademuligheter og kort vei til Hovden sentrum.

Parkeringsplass ved Raet Nasjonalpark på Tromøya. Fint å stå over natten. Havutsikt, flotte turmuligheter i nasjonalparken og med benk og bord i naturstein.

.Parkeringsplass ved demningen Vatnedalsdammen i Bykle Kommune i Agder. Bord og benker på parkeringsplassen. Det beiter sauer i området. Søppelkasse

tingvatn fornminnepark

kjevikstranda

marvika

Bobiler er velkommer til å overnatte gratis på parkeringsplassen til Tingvatn Fornminnepark i Hægebostad kommune. Stor asfaltert plass, lite trafikk langs veien som går forbi.

Fin plass for fricamping ved sjøen rett nedenfor Kjevik flyplass. Strand og brygge, mye folk på godværsdager. Stille og fredelig på kveld og natt. 

Friområde rett utenfor Kristiansand sentrum med parkeringsplass der det er mulig å stå over natta. Fin utsikt til sjøen og turmuligheter i området. 

hasseltangen

konsmoparken

lindebø brygge

Romslig parkeringsplass i sjøkanten ved Hasseltangen Friområde. Fin utsikt over sjøen, turmuligheter langs kyststien som går rundt området. En del privatbiler på dagtid, kveld og natt veldig rolig.

Stor grusparkering i Konsmo ved Konsmoparken som har fin beliggenhet ved elva Audna. Stor Sparbutikk i umiddelbar nærhet. Turløyper i området.

Parkeringsplass ved Lindebø Brygge innerst i Lindebøkilen på Flekkerøya utenfor Kristiansand. Fri parkering inntil 48 timer. Ingen fasiliteter, fin utsikt, stille og rolig plass.

Svennevig Bro

kjevik

brokke

Populær plass for fricamping ved Kaldvellfjorden mellom Grimstad og Lillesand. Plasser både oppe ved veien og på platået lenger ned – litt skrått underlag her. 

Grusplass for parkering ovenfor veien ut til Kjevik Flyplass. Fin utsikt over flystripa og området rund. Litt flystøy. Turløpyer i området.

Grusplass i nærheten av Brokke Skisenter der det er mulig å stå over natten. Nær elva og fin utsikt mot omgivelsene. Tilgang til offentlig toalett rett over veien

telemark og vestfold

haukelifjell

steinbrygga borre

nevlunghavn

Flott område på Haukelifjell hvor det er mange plasser å stå et stykke nedenfor veien – midt i fjellheimen.

Fin plass å stå ved båthavna Steinbrygga i Borre. Utsikt over havna. Sykkelavstand både til Horten og Åsgårdstrand. En del trafikk av biler som skal til og fra båthavna.

Parkeringsplass ved Omrestranda i utkanten av Nevlunghavn. Max parkeringstid 72 timer. Mye belegg på plassen på dagtid om sommeren. 

bugårdsparken

Ringshaugstranda

Stor grusparkering ved Bugårdsparken få minutters kjøring fra Sandefjord sentrum. Fine turmuligheter i parken og grei plass å stå over natta for å ta ferje tidlig neste morgen. Rolig og fredelig på kveld/natt.

Parkeringsplass ved Ringshaugstranda utenfor Tønsberg.  Flott sandstrand og friluftsområde.  Tilgang til toalett i sommersesongen.

viken og oslo

noretjern

skullerud

saggrendadammen

Parkeringsplass ved Noretjern med mange turmuligheter i Mossemarka. Stille og rolig plass rett utenfor Moss. Søppelkasse på plassen.

Utfartsparkering ved Skullerudstua i Østmarka i Oslo. Greit å stå over natten. Ofte fullt av biler i helgene. Rolig plass på kveld og natt – noen minutter å gå til Skullerud T-banestasjon. Plassen er i ettertid skiltet med camping forbudt.

Stor parkeringsplass mellom Saggrendadammen og sølvgruvene på Kongsberg. Parkering forbudt over 24 timer. Stille og fredelig på kveldstid, en del biler og folk som kommer og går på dagen.

røsholmstranda

ørajordet

vikersund

Nydelig sted ved Tyrifjordens nordlige bredd. Plass til flere bobiler på gresset. Kafe på plassen. Søppeldunker og toalett. Fin sandstrand og svaberg ut mot vannet. Stedet driftes av Røde Kors.

Stor grusparkering i utkanten av Son. Gangavstand til sentrum. Parkering max 24 timer. Ikke spesielt mye trafikk langs veien som går forbi. 

Fin plass å fricampe ved Tyrifjorden i Vikersund. Store grøntarealer ned mot vannet. Litt trafikkstøy fra veien som går forbi, men stilner på kvelden. Det går en del tog forbi, også på natt. 

eidsvoll

eidsvoll verk

vasstulan

Parkeringsplass ved Eidsvollbygningen på Eidsvoll Verk. Mye biler på dagtid, men greit å stå over natta. Litt trafikkstøy fra veien som går forbi.

Fin plass for fricamping rett over veien for Vasstulan Høyfjellsstue. Flotte omgivelser og mange turmuligheter innover i fjellet. Trafikken forbi på veien er ikke spesielt sjenerende.

innlandet

hjerkinn

femunden

frysjøen

Parkeringsplass ved viewpoint Snøhetta på Hjerkinn. Litt bratt grusveg opp. Flott utsikt over fjellheimen og sti opp til utsiktspaviljong med utsyn mot Snøhetta. Toaletter på plassen. I ettertid er plassen skiltet med parkeringsforbud på natt.

Dalsvika i sørenden av Femunden – et nydelig sted for fricamping med plass for mange biler. Utedo. Furuskogen beskytter mot trafikken oppe på veien. Tamrein beiter i området. Denne flotte plassen er i ettertid stengt for motorisert ferdsel.

Nydelig plass for fricamping ved innsjøen Frysjøen på Finnskogen. Bord og sittebenk, søppelkasse. Liten badeplass like ved. Litt trafikk fra veien, men ikke sjenerende. Turstier i området.

trøndelag

stiklestad

Stor parkeringsplass ved Stiklestad Kultursenter hvor det er mulig å stå over natten. Flotte omgivelser med middelalderkirken og fine utearealer ved Stiklestad Kultursenter.

nordland

holand rasteplass

storvika rasteplass

helnessund

Fin rasteplass ved Holandsfjorden med utsikt til Svartisen. Turer til Svartisen med båt over Holandsfjorden går fra brygga i bunnen av bakken ved rasteplassen.

Parkeringsplass i nydelige omgivelser i Storvika i Gildeskål i Nordland. Matbutikk, tømmemulighet og dieselfylling. Flott tilrettelagt rasteplass med bord og benker og fin sandstrand.

Parkeringsplass i tettstedet Helnessund i Steigen hvor det er mulig å stå over natten. Spisested og butikk på brygga

danmark

palmestranden frederikshavn

kløvermarken

lyngså strand

Stor parkeringsplass ved Palmestranden rett utenfor Frederikshavn. Tilgang til toalett. Fin utsikt over Kattegat.

Grei plass å stå over natten når man kommer med sein ferge til Hirtshals. Noen minutters kjøring fra fergehavna på veien mot Skagen. Stille på natt, trafikken fra E39 er ikke sjenerende.

Deilig sted med direkte adkomst til Lyngs Strand 1 mil syd for Sæby på Jyllands østkyst. Toalett, bord og benker og søppelkasse på plassen

gejlå bru

vidåslusen

skagen klitplantage

Fredelig og deilig sted for fricamping langs nasjonal sykkelrute 3 helt syd i Danmark. Bord og benker og søppelkasse på plassen

Stor parkering ved Vidåslusen få kilometer fra tyskegrensa. Flott sted med restaurant og toaletter ved slusa, naturskjønt område og flott utsikt over Vadehavet

Rasteplass få kilometer fra Skagen med plass for overnatting. Bord og benker, søppelkasser. Flotte sykkelmuligheter i området. Skjermet fra trafikken på hovedveien. 

aventoft

Populær plass for fricamping ved grensebutikkene rett ved grensa mellom Danmark og Tyskland. Stor parkering som rommer mange biler. 

sverige

vitlycke tanumshede

resmo

Parkeringsplass ved Vitlycke Museum i Tanum. Landlige omgivelser, stille og rolig etter museets stengetid.

Fin og populær plass for fricamping på Öland. Fin utsikt ut over øyas vestside og sjøen.