Det er en stund siden vi har vært på Rømø nå. En kikk i kalenderen fortalte oss at det faktisk er 6 år siden sist vi kjørte over den 10 km lange demningen som forbinder øya med fastlandet.

 

Siden vi befant oss i denne delen av Danmark fant vi ut at det var på tide med et nytt besøk på Rømø med sine endeløse og brede sandstrender. Kommer man med bobil til Rømø er det vel nesten selvskrevet at nattelosjiet blir på Oasen – den flotte og velorganiserte stellplassen som har blitt utvidet flere ganger. Det var godt med ledige plasser på Oasen da vi kom dit sånn midt på dagen. Vi valgte å stå på den minste plassen som har plass til 28 biler i sirkel rundt en kunstig dam. Fint og velordnet er det, her får ikke tidens tann anledning til å sette sitt preg på plassene – alt er utrolig flott vedlikeholdt. 

Som ventet dominerte de tyske bobilene på Oasen. Sikkert 9 av 10 med tyske skilt, en og annen danske, nederlender, sveitser eller belgier. Og ingen nordmenn – bortsett fra oss da. Faktisk her vi omtrent ikke sett en eneste norskregistret bobil siden vi kjørte av ferja i Hirtshals for en god uke siden. Men så har vi jo holdt oss i de sydligere delene av Danmark disse dagene, kanskje ikke så mange nordmenn som drar nedover hit på denne tiden av året. 

Siden Oasen ligger litt sånn for seg selv i landlige omgivelser midt mellom Havneby og de endeløse strendene så måtte jo syklene frem. Mange tar bobilen ned til strendene på dagtid for å kite, vandre på stranda eller kanskje sende en drage til værs, eller rigge seg til med stoler om været tillater det. Vi lot bilen stå der den stod, og brukte syklene rundt på øya med de endeløse strendene. Egentlig er det ikke så mye som er forandret siden sist vi var her på Rømø. Det eneste vi kunne registrere var at det nok er blitt bygget enda flere ferieboliger på den sydlige delen av øya – her ligger lekre leiligheter så fint til med utsikt ut over Vadehavet og ferjen som går fram og tilbake mellom Rømø og den tyske øya Sylt flere ganger om dagen. 

 

Oasen stellplass - like fint og velordnet som første gangen vi var her
Spisested i havna der vi inntok et velsmakende fiskemåltid - dog innendørs.....
Er man på Rømø er sykkelen et utmerket framkomstmiddel langs de endeløse strendene
Det er godt med sykkelstier på øya
Ved Lakolk er det i likhet med utenfor Havneby nedkjørsel for biler til stranda
Noen av Rømas mangfoldige ferieboliger med fasaden vendt mot syd og Vadehavet
En mer moderne variant av fritidsboliger - med like fin havutsikt

 

Det har rukket å bli slutten av september, og ferja  hjem venter. På veien fra Rømø til Hirtshals overnattet vi i hyggelige Løgstør som har en fint beliggende bobilparkering ved kanalen som renner mellom byen og Limfjorden. Litt høstlig preg over været, faktisk øsregnet det da vi kom. Det lettet etterhvert så vi kunne ta en luftetur langs kanalen med alle fritidsbåtene fortøyd langs bredden. 

 

 

Så var det slutt for i år – Hymerlivet 2023 er historie. Søndag 1. oktober klappet Superspeed til kai i Kristiansand, og vi kunne kjøre Hymeren hjem og parkere den i garasjen for vinteren. Som tidligere år kunne vi også denne høsten se tilbake på en fin sesong med variert vær på menyen. Vinteren skal brukes til å planlegge nye opplevelser neste år – når veiene er bare forhåpentligvis en gang i mars er vi på farten igjen…..