västre götaland

Västra Götaland  strekker seg fra kysten og innover mot de to store innsjøene midt i Sverige. Et stort område med mange campingplasser – det er nok langs Bohuslänkysten vi har campet mest her, i tillegg til to-tre plasser ved Vänern og Vättern.

värmland

Värmland, fylket nord for Västra Götaland. Her har vi mye usett, men noen fine campingplasser rundt den nordlige delen av Vänern har fått besøk av oss.

dalarna

Dalarnas län, innland og skog, men også vakre områder ved innsjøen Siljan. Vi stiftet bekjentskap med dette länet første gang sommeren 2021.

ÖSTERGÖTLAND

Området mellom Vättern og Østersjøen – Östergötland – med blant annet Göta Kanal. Dette länet er heller tynt besøkt på campingfronten, vi har mest brukt stellplasser i dette området. 

JÖNKÖPING

Jönköping  ligger omtrent midt i den sydlige delen av Sverige. Til nå er Gränna Camping ved Vätterns østbredd det eneste kjennskapet vi har til denne delen av landet. Vi kommer nok tilbake flere ganger for å se mer av området.

KRONOBERG

Kronobergs län i Småland, foreløpig bare en liten campingplass besøkt her. Men Småland gjemmer nok mange idyller, så her kommer vi gjerne tilbake flere ganger.

SKÅNE

Skåne forbinder vi med flatt og åpent landskap og sjønære områder med fine strender. Dette fylket syd i Sverige er et nokså ukjent område for oss. Skåne vil vi gjerne utforske nærmere. 

KALMAR

Kalmar län – helt øst i Svergie. Her finner vi Öland, som vi stiftet et flott bekjentskap med gjennom 3 uker sommeren 2022.