campingplasser i norge

agder

Agder har fin kystlinje med mange sjønære og flotte campingplasser. Men innlandet i fylket har også mye å by på – vi har campet både ved hav og på hei.

ROGALAND

Rogaland er for oss først og fremst Jæren.  Det vakre landskapet langs denne værharde og vakre kyststrekningen har en stor tiltrekningskraft.  På Jæren finner vi noen få campingplasser, vi har besøkt noen av dem.

telemark

Vi liker oss i Telemark. Her har vi campet på flere hyggelige campingplasser både ved kysten og i det indre av fylket.

VESTFOLD

Vestfold  - det lille fylket med de mange campingplassene. Her ligger de nærmest som perler på en snor, med vakker beliggenhet ved havet. 

OSLO

Oslo er igjen blitt eget fylke, og har sine to campingplasser som tilhører kjeden Top Camp. Både Bogstad og Ekeberg camping får regelmessig besøk av oss.

BUSKERUD

Buskerud med sine dalfører har mye fint å by på når det gjelder camping. Vi kan dra til fjells og campe, eller holde oss mer i lavlandet ved en fjord eller ei elv som renner forbi.

ØSTFOLD

I Østfold fylke har vi enda mye usett og ugjort. Her har vi kun campet på 3 plasser, til gjengjeld  flotte plasser med fine omgivelser å utforske.

INNLANDET

Innlandet fylke – vi har vært på noen av campingplassene i dette store fylket – her er det mye å ta av.

MØRE OG ROMSDAL

På Vestlandet har vi et langt lerret å bleke. I løpet av den tiden vi har hatt bobil har vi kun vært på Nordvest-landet et par ganger.

VESTLAND

Vestland fylke, høye fjell og trange fjorder. Vi har stiftet bekjentskap med en liten del av dette fylket, og campet i vill og vakker natur.

TRØNDELAG

Vi har beveget oss nordover i landet og testet ut et par campingplasser i Trøndelag Fylke. Det blir nok flere etterhvert…..

NORDLAND

Vårt første møte med noen av de mange campingplassene i Nordland Fylke. Noen av dem beliggende mellom de høye fjellene, eller ved en blank og stille fjord.

campingplasser i danmark

nordjylland

Nordjylland har mange flotte campingplasser.  Vi har vært på noen få av dem til nå.  Skiveren i nord, Øster Hurup i øst, Mariager i syd og Klim Strand i vest.  Alle plassene fint beliggende i det danske klittelandskapet, og med havet som nærmeste nabo.

midtjylland

Midt i Jylland – enten ved Vesterhavet eller Kattegat. Siden vi liker oss best i nærheten av havet er det naturlig å velge et sted ved en av kystene – den lune østkysten eller den mer værharde vestkysten.

syddanmark

Det sydlige Jylland med sin flotte kystlinje langs Vesterhavet og sin mer lune østkyst.  Vi har mye å utforske i dette området, og campingplassene er mange. Vi har vært på noen få av dem til nå.

fyn

Fyn og øyene i Fynshavet – her er det mye å ta av.  Små og intime campingplasser med personlig service, og store ferieparker hvor vi også finner oss til rette med vår Hymer.

sjælland

Sjælland er i høyeste grad i startgropen. Listen over steder vi har lyst til å oppleve her er lang, og kartet viser oss at det er mye å ta av på campingfronten.

lolland-falster og møn

Helt syd i Danmark ligger øyene Lolland, Falster og Møn.  Pluss et vell av småøyer hvor livet går litt saktere.  Omgitt av Østersjøen, Smålandshavet, Langeland og Ferner Bælt finner vi alltid en sjønær camping i dette området.

bornholm

Bornholm – solskinnsøya i Østersjøen.  Begrenset areal, og begrenset antall campingplasser.  Det finnes lite overnattingsmuligeter inne på øya, alle campinger ligger ut til sjøen, fra Sandvig i nord til Dueodde i syd.

campingplasser i sverige

VÄSTRE GÖTALAND

Västra Götaland  strekker seg fra kysten og innover mot de to store innsjøene midt i Sverige. Et stort område med mange campingplasser – det er nok langs Bohuslänkysten vi har campet mest her, i tillegg til to-tre plasser ved Vänern og Vättern.

värmland

Värmland, fylket nord for Västra Götaland. Her har vi mye usett, men noen fine campingplasser rundt den nordlige delen av Vänern har fått besøk av oss.

dalarna

Dalarnas län, innland og skog, men også vakre områder ved innsjøen Siljan. 

östergötland

Området mellom Vättern og Østersjøen – Östergötland – med blant annet Göta Kanal.

jönköping

Jönköping  ligger omtrent midt i den sydlige delen av Sverige. Til nå er Gränna Camping ved Vätterns østbredd det eneste kjennskapet vi har til denne delen av landet. Vi kommer nok tilbake flere ganger for å se mer av området.

kronoberg

Kronobergs län i Småland, foreløpig bare en liten campingplass besøkt her. Men Småland gjemmer nok mange idyller, så her kommer vi gjerne tilbake flere ganger.

 

skåne

Skåne forbinder vi med åpent landskap og duvende mark og åker. Dette fylket syd i Sverige er et nokså ukjent område for oss. Skåne vil vi gjerne utforske nærmere. 

kalmar

Kalmar län – helt øst i Svergie. Her finner vi Öland, som vi stiftet bekjentskap med gjennom 3 flotte uker sommeren 2022.

bobilparkeringer