Fra Vik Camping kjørte vi langs Nisser opp til Vrådal. Planen om å parkere bilen her og titte nærmere på dette stedet ble kullkastet av kjedelig regnvær.

Vi dro videre – og da vi kom til Morgedal stoppet vi her istedet. Morgedal – her stod altså skisportens vugge – og bygda var hjemstedet til  Sondre Norheim som regnes som den moderne skisportens far.

Stedet hvor skisportens vugge stod må selvsagt hedres med et museum – Norsk Skieventyr, og hva passer bedre på en regnværsdag i juni enn å begrave seg i historien om norsk skisport. Da ble det altså museumsbesøk etterfulgt av kaffe og kake på museets kafe.

Regnet gav seg, selv om skyene hang igjen til langt ut på neste dag. Vi stoppet for natten på Groven Camping – fin plass som det ser ut som om vi besøker bare i dårlig vær. Ferden gikk videre dagen etter til Haukeligrend, opp bakkene og svingene herfra og over til Hovden. Vi hadde sett for oss at vi kunne stå en natt eller to på Hovden Fjellstoge, men et sted som så ut som en gjørmete og utrivelig byggeplass gjorde at vi droppet de planene. Andre organiserte overnattingsmuligheter finnes ikke på Hovden, så da ble redningen Hegni Friluftsområde hvor vi fant en plass helt i vannkanten ved bredden av Hartevann.

26. juni 2019

På skimuseet i Morgedal
Vogga i hjørnet skal nok illustrere at her stod skisportens vugge
OL på Lillehammer - sentralt i vår skihistorie - OL ilden ble tent i Morgedal
Illustrasjonsbilde av Sondre Norheim der han flyr over hustakene i Morgedal på ski
Norsk skihistorie
Illustrasjon av Roald Amundsens ferd til Sydpolen
Skibindinger fra forskjellige tidsepoker
Skismøringen har også sin historie
Unarmed to the South Pole - Cato Zahl Pedersens ferd til Sydpolen i 1991

 

Etter å ha overnattet på Groven Camping i Vinje i Telemark gav vi opp håpet om å oppleve denne fine plassen i solskinn. Gjenstridige skyer holdt stand dagen etter, dermed forlot vi Groven og kjørte til Hovden istedet. Skyene måtte etterhvert vike, sola tittet fram igjen og viste oss Hovden fra sin aller beste side – iallefall for oss som ikke er så glade i snø og vinter…..

 

Det ble fricamping ved Hekni Friluftsområde på Hovden

Fint ved bredden av Hartevann

På sykkel rundt på Hovden - innom den gamle Røde Kors hytta hvor vi har tilbragt mer enn en påskeferie i vår tid i Hjelpekorpset
Det er mange fine turløyper på Hovden
Slalombakken med et av skitrekkene
Heishuset med Hovden Alpin Lodge tronende på oversiden
Otra som går i stryk nedover mellom alpinsenteret og Hovden sentrum
Det finnes mange hytter på Hovden - noen troner høyt mot himmelen
Vakkert langs bredden av Otra
Nos og Hovdenuten i bakgrunnen

Hovden sentrum med gamle, ærverdige Furumo Kafe i kontrast til noe av den nyere bebyggelsen

Ferieleiligheter tilhørende Hovdehytta
Kveldsstemning ved Hartevann