Det er langhelg i Tyskland med himmelfartsdag og inneklemt fredag. I kombinajon med flott og varmt maivær var det mye bobiler ute på veiene og ikke minst på stellplassene. 

 

Med andre ord en liten utfordring å finne nattelosji for de neste par nettene. Etter et par bomturer landet vi til slutt ved elva Weser et steinkast fra  byen Höxter. Her fikk vi klemt oss inn mellom to hekker - heldigvis dro det noen dagen etter slik at vi fikk en plass som var litt mer egnet for vår bobil.

Byen Höxter og områdene rundt viste seg å være av det særdeles hyggelige slaget. Det ble både byvandring og sykkeltur langs elva som slynget seg dovent gjennom det vårgrønne landskapet. Selve byen var ikke så stor - fra stellplassen der vi stod var det bare noen minutters gange inn til et sentrum med det umiskjennelige tyske preget av bindingsverk. Dessuten må Höxters innbyggere være litt av det kunsteriske slaget skal vi dømme etter både menneskefigurer og andre innretninger både i bykjernen og langs elvebredden. Den samme elvebredden kunne by på flotte sykkelveier i begge retninger, i det fine og varme maiværet ble det en fin tur på tohjulingene langs elva til nabobyen Holzminde som kunne by på en fin uteservering ved elvebredden, perfekt for en lunsj i finværet. 

Noe av det første som møtte oss da vi gikk over Weserbrucke på vei inn til sentrum av Höxter
Fine gamle bygninger i en hyggelig liten tysk by
Det fantes mange uteserveringer i byens lille sentrum
Vi fant flere naturtro menneskefigurer i sentrum
Her går menneskene på lang, lang rekke
Weserbrucke - broa som fører fra sentrum og over elva Weser
Fine områder langs elva
På sykkeltur langs bredden av Weser
Vi fant menneskefigurene langs elvebredden også
Ikke bare mennesker, men også blå sauer langs elvebredden
En fisker kom vi også forbi langs elvebredden
Vi syklet forbi en liten landsby på motsatt side av elva
En liten avstikker til Schloss Corvey - som står på Unescos verdensarvliste
Sykkelturen endte i hyggelige Holzminden med uteservering ved elvebredden
En fin dag er over og sola har gått ned over stellplassen ved elva Weser