Flott og varmt sommervær har riktig forbarmet seg over det indre av Tyskland. Hva passet vel bedre enn å tilbringe et par varme dager ved bredden av innsjøen Twistesee.

 

I de landlige omgivelsene ved innsjøens nordlige bredd fantes en fin stellplass der vi som stod i forreste rekke hadde fin utsikt ut over den idylliske sjøen. Plassene helt foran kostet 2 euro med pr døgn enn de lenger bak, men det var da i høyeste grad verd prisen. Her stod vi i varmt og vakkert sommervær og kunne se ut over en blank vannflate omgitt av frodige og vårlige grønnfarger. 

Twistesee er en av Tysklands reneste innsjøer. Etter oversvømmelser på 60 tallet som gjorde skader for millioner av kroner ble det bygget en demning i nordenden av sjøen.  Rundt sjøen går en 7 km lang gang- og sykkelvei, og langs bredden av sjøen finnes flere fine områder med strender, badebrygge, grøntområder, et par kafeer og muligheter for vannsport og fiske.  I det fine og varme været valfartet tyskerne til sjøens bredder. Vi fra Norge fant fram syklene og tok turen rundt hele innsjøen, med en avstikker bort til den nærliggende landsbyen Wetterburg og videre inn til byen Bad Arolsen. Sistnevnte hadde sitt Residenzschloss Arolsen, sin Bahnhofstasse og en Rewe matbutikk som vi strevde litt for å finne. Med sykkelveske fylt opp av matvarer strevde vi enda mer for å finne tilbake til sykkelveien ut av byen og ned til innsjøen igjen, men vi fant da fram til slutt. 

To deilige og varme maidager tilbragte vi her ved bredden av Twistesee, spiste bratwürstpølser og kartoffelsalat på stedets uteservering, og lot blikket hvile på vannflaten som gjenspeilet den blå himmelen over oss. 

Ved bredden av Twistesee med grønne omgivelser og badebrygge
Kanal på andre sidet av demningen som ble bygget for å regulere vannstanden
Innsjøen hadde sin egen strand bare for hunder
Det fantes flere badebrygger langs bredden av innsjøen
Fin sykkeltur rundt innsjøen i fint maivær
Gjennom landsbyen Wetterburg som kunne by på et par koselige serveringssteder langs veien
Bobiler på rekke og rad langs bredden av Twistesee
Slottet i Bad Arolsen var noe av det første vi så da vi kom syklende inn i byen
En stille morgen ved innsjøen
- og en fin avslutning på en fin dag ved Twistesee