Etter å ha tatt den gamle hansabyen Stade nærmere i øyesyn, dro vi videre til Celle med sine over 400 flotte bindingsverkshus med aner helt tilbake til middelalderen.
 

Og hvilken by vi kom til !  Joda, vi har da vært i sjarmerende byer tidligere, men denne tyske byen var rett og slett eventyrlig å vandre gjennom.  Celle  har en anselig alder til by å være - grunnlagt i 1292. Den store severdigheten i byen er selvsagt gamlebyen med alle bindingsverkshusene - det mest berømte Hoppener-Haus med sin vakre fasade er oppført i 1532.

Vi brukte mye tid i Celle. Vandret gjennom smugene i gamlebyen, satte oss ned på en uteservering på markedsplassen, festet ivrig de mange eventyrlige husfasadene til kameralinsen og bare nøt synet av alt det vakre som omgav oss. I likhet med Stade er heller ikke Celle noen stor by.  Ca 70.000 innbyggere kan være stolte av sin 700 år gamle severdighet, som tiltrekker seg massevis av turister hvert eneste år. Det spørs om ikke Celle ligger et hakk over Stade når det gjelder gammel arkitektur og vakre bindingsverkshus. Egentlig blir vi bare målløse av å vandre rundt i all denne skjønnheten - tenk at en by har klart å bevare så mye av sin historiske bebyggelse. Celle kan også by på en annen severdighet, nemlig Schloss Celle beliggende i en vakker slottspark. Vi måtte jo ta en titt på slottet også, en staselig bygning med aner like langt tilbake i tiden som resten av byen. Byen har sin stellplass i gangavstand fra gamlebyen.  Tydeligvis populær, da vi kom hit i halv ett tida var skiltet med Alt opptatt allerede på plass ved innkjørselen. Heldigvis hadde vi vært forutseende nok til å reservere en plass, så vi slapp å kjøre videre. Vi ble i Celle i to dager i vakkert og varmt mai-vær, og nøt hvert minutt i denne sjarmerende middelalderbyen.  
Torvet i Celle med sine spisesteder omkranset av gammelt bindingsverk i strålende mai-sol
De gamle husfasaden - et vakkert skue
Vi kunne rett og slett ikke se oss mette på alle de forseggjorte fasadene
Mai måned står i fullt flor blant alle Celle´s vakre hus
Celle var mer enn bindingsverk - her fantes en stor park med gangstier og springvann
Gangbru over kanalen for å komme inn i den vakre parken
Det ble pizza under en parasoll og med gamle husfasader over hodene våre
En anseelig alder på dette huset
Celle´s vakre og velholdte middelalderslott
Slottet var omgitt av en vakker park
Celle var ikke bare middelalder - her fantes moderne kunst også
Parkert på stellplassen i gangavstand til sentrum - flott tilrettelagt for oss i bobil