IMG_3029
Påske og palmesøndag og strålende sol. Og kald vind. Vi satt kursen østover mot Olavsberget Camping, en liten og fredelig plass i bunnen av Eidangerfjorden. Her tilbragte vi to fine dager i fine og vårlige omgivelser med utsikt over fjorden.

Fjorårets syssel, stolpejakt, ble gjenopptatt, et fint knippe med stolper var plassert ut i området rundt Olavsberget og nedover langs fjorden. Foruten fine timer i solveggen i le for den kalde vinden ble adskillige kalorier forbrent i jakten på stolpetrofeer.

Olavsberget er en liten og idyllisk campingplass som vi besøkte for første gang i fjor. De har kun drop-in plasser og i tillegg hytter til leie. Beliggenheten er bare flott, innerst i fjorden med varierte turområder og friområde med badeplass som nærmeste nabo. Hovedveien går rett forbi, med trafikken herfra merkes nesten ikke. Området rundt Olavsberget måtte utforskes, vi tok syklene fatt nedover langs hovedveien, og kom forbi et flott friluftsområde med historisk sus – Mule Varde, både offentlig friareal og kulturminne. På området fant vi hovedhus og flere mindre bygninger som utgjorde et landsted på 1800 tallet. I dag er alt tilgjengelig for offentligheten, blant annet i form av en turisthytte som kan leies av privatpersoner. Kyststien mot Brevik går gjennom området, merket med blå piler slik kyststiene gjerne er i Telemark og Vestfold.

Etter både sykling og stolpejakt meldte sulten seg. Vi fant fram til Skjelsvik Båthavn og rastet i sola der, mens vi mimret 33 år tilbake i tid da vi hentet vår staselige 29 fots Polar i den samme båthavna og kjørte den hjem til Kristiansand.  Båten ble vår feriebolig i mange år, men  måtte etterhvert gi tapt til fordel for livet på landeveien.

11. april 2022

IMG_2374
Fin utsikt fra Hymeren ut mot badeplassen på Olavsberget
IMG_2386
Tidlig vår med brunt gress og nakne greiner der bekken renner forbi campingplassen og ut i fjorden
IMG_2390
Sjøen ved stranda ved Olavsberget er grunn et stykke utover i fjorden
IMG_2380
Fin sandstrand skapt for sommerlige sysler
IMG_2393
Badeanlegg ved Olavsberget
IMG_3034
Det var mye blåveis i skogen i området rundt Olavsberget
IMG_3036
Hvitveisen har også åpnet kronbladene sine mot vårsola
IMG_2406
Hovedhuset på Mule Varde - en gang et herskapelig landsted - i dag tilgjengelig for offentligheten
IMG_2394
IMG_2396
Den Norske Turistforening sin hytte på Mule Varde med flott beliggenhet ved fjorden
IMG_2398
Mule Varde - et flott friluftsområde
IMG_2399
Området har sitt eget lysthus
IMG_2404
Nede ved sjøen er det anlagt fine brygger
IMG_2400
Liten badebukt ved Mule Varde
IMG_2401
Stolpejakten er i gang
IMG_3044
Det ble en fin ettermiddagstur rundt Kattøya som også hadde sine stolper utplassert i terrenget
IMG_3042
Broa mellom Olavsberget og Kattøya
IMG_2407
Båthavna i Skjelsvik - her hentet vi Polaren vår som vi hadde glede av i mange år