Vårlige og fine temperaturer den siste helga i mars sendte oss avgårde i Hymeren igjen. Fremdeles kystnært, og fremdeles kortreist - et par milde vårdager ble tilbragt på Bie Camping ved Grimstad.

 

Ikke alt fungerer helt som det skal på Hymeren, bilen måtte på et lite verkstedopphold for å reparere et ødelagt ryggekamera. Vi hentet bilen fredag formiddag straks den var ferdig, bunkret litt vann og mat, og satte kursen østover til hyggelige Grimstad og Bie Camping – det er nesten blitt tradisjon å legge en av de første turene om våren hit. 

Det er enda bare mars, gresset er fremdeles brunt og vissent, men krokusen og påskeliljene har funnet veien opp av jorda etter vinteren, og sola står stadig høyere på himmelen. Den varmet riktig godt i le, og timene i solveggen fikk nesten en smak av sommer. Vi kan ikke tilbringe en hel helg på Bie uten å ta turen ned til Grimstad sentrum. Årets første softis smakte utmerket mens blikket hvilte på den blanke sjøen, de hvite husene og båtene som lå fortøyd ved bryggene. Grimstad er jo først og fremst en sommerby, og kalenderen viser enda bare tidlig vår. Men kombinasjonen varm marssol og tilnærmet vindstille ga oss en deilig sommerfølelse i den lille kystbyen. 

Bie Camping - flott plass i deilig marssol
En håndfull biler hadde funnet veien til Grimstad denne marshelga
Smale gater i Grimstad omkranset av sørlandshus
Tomme brygger som venter på sommerens båtgjester
Krokus og påskeliljer blomstrer mens restene av fjorårets roser enda pryder husveggen
Navnebua der fasaden preges av navnene til noen av Grimstads gamle seilskuter
I dag er det moderne fartøyer som preger havna i Grimstad
Gjestehavna - venter på sommeren
Noen har båten fortøyd ved sin egen private brygge
Statue av Terje Vigen, som etter sigende rodde til Danmark etter korn
Hver gang vi er i Grimstad må jeg bare ta bilde av denne lille broa over til en privat brygge

 

På vei hjem fra Grimstad stoppet vi et par timer ved Svennevig Bru rett ved kommunegrensa mellom Grimstad og Lillesand.Det ble en liten matbit og mer varmende solskinn på denne fine plassen som er veldig populær for fricamping.

 

Gåsungene er sprunget ut ved Svennevig Bru
Sommerens badeliv er ikke så veldig langt unna.....