Vi har jo etterhvert fått litt sansen for de små og intime campingplassene, gjerne beliggende i fredelige omgivelser og omgitt av fin natur. Vi kom over en slik liten campingperle rett utenfor Porsgrunn - Olavsberget Camping.

På denne lille og idylliske campingplassen slo vi oss til for et par maidager. Om campingplassen i seg selv var en liten perle, kunne området i tillegg varte opp med et særdeles tiltalende friområde i umiddelbar nærhet. Store grøntarealer, en fin gangbro over bekken som skilte selve campingplassen og friområdet. Gikk vil litt lenger bort fra campingområdet, åpenbarte det seg et flott badeanlegg med flere stupetårn, badebrygge, glattskurte svaberg og bro over til Kattøya Friområde. Og, som en liten rosin i pølsa, bare et par kilometer fra Olavsberget var det plassert ut et knippe stolper både i skogsterreng og langs veien, så da ble det i tillegg et par timer med stolpejakt.

15. mai 2021

Hymeren parkert på Olavsberget Camping, en liten perle i Vestfold og Telemark
Mellom campingområdet og friområdet gled Herregårdsbekken dovent forbi
Herregårdsbekken renner ut i Eidangerfjorden
Over bekken gikk det ei fin lita gangbro
Friområdet ved campingplassen bestod av et stort grøntareal
Sandstrand ut mot fjorden
Stranda - flittig brukt til badeliv når været tillater det
Friområdet ved Olavsberget
Flott badeanlegg ved friområdet
Forseggjort stupebrett
Her kan man stupe fra 10-meteren
Fine svaberg ved badeplassen
Så ble det en runde i Porsgrunnskogen på jakt etter stolper
En fredelig skogsti