Tvedestrand, byen i skillet mellom sÞr og Þst. Et gammelt bekjentskap som har ligget brakk i mange Är, sÄ nÄ var det pÄ tide Ä friske opp hukommelsen litt.

 

For hvordan var det nĂ„ i Tvedestrand – var det ikke ganske bratte og smale gater der ? Og de sedvanlige hvite og idylliske sĂžrlandshusene, de fantes jo i Tvedestrand ogsĂ„ ? Og havna helt innerst i fjordarmen husker vi jo godt, der vi lĂ„ med bĂ„ten og franskmenn i leide seilbĂ„ter fortĂžyde lag pĂ„ lag utenpĂ„ oss og trippet over kahytt-taket vĂ„rt som den naturligste sak i verden

 
Jo, nÄ var det pÄ hÞy tid Ä gjenoppleve Tvedestrand, ankommet fra landsiden denne gang istedet for i tidligere tider da vi alltid ankom sjÞveien. Tvedestrand har hverken campingplasser eller tilrettelagte bobilparkeringer i overskuelig nÊrhet. Eneste muligheten var en grusplass et stykke ovenfor byen der vi med kommunal velsignelse kunne parkere Hymeren over natta. Det ble et hyggelig gjensyn med byen helt innerst i Tvedestrandsfjorden denne himmelfartsdagen. Som en ekstra bonus bestemte mai seg endelig for Ä bli bÄde skjÞnn og mild, og vartet opp med temperaturer pÄ 20 tallet mens vi vandret nedover gjennom Tvedestrands bratte gater ned mot det idylliske havneomrÄdet.
 
"Strykejernet" husker vi jo - helt Ăžverst i byen - betegnet som Norges smaleste hus
Bygate i Tvedestrand - kjĂžrbar med bil, dog bare i en retning - nedover
Noen steder er gata sÄ bratt at den gÄr over i trappetrinn
De bratte bygatene flater ut nede ved havna
HavneomrÄdet i Tvedestrand
Et kunstnerisk innslag pÄ havna - skulpturen "De fire Ärstider"
Et frodig og fargerikt innslag pÄ brygga