Vänern, den store innsjøen midt i Sverige – oppe i nordøst ligger Kristinehamn. En hyggelig by med herregårdscamping rett utenfor sentrum med utsikt til en smal stripe av Vänern.

Kristinehamn Camping och Stugor – her stod vi i tre dager med fronten mot en bitte liten bit av den store innsjøen. Fin camping i fine omgivelser – pinsehelga ble tilbragt her i både flott sommervær og grått og trist regnvær.

4 kilometer fra herregårdscampingen finnes Picassoskulpturen flott beliggende på en odde ut mot Vänern. Et 15 meter høyt kunstverk designet av Pablo Picasso og laget i betong av den norske kunstneren Carl Nesjar. Hit dro vi på sykkeltur i det fine og varme sommerværet pinseaften. Selve Kristinehamn ble også avlagt en visitt. Fin havn med masse bobiler parkert langs kanalen som leder ut i Vänern, og hyggelig bysentrum med brosteinsbelagte gater og folkeliv i sommersola.

9. juni 2019

Parkert på første parkett ved Kristinehamns fine campingplass
Pinseaften morgen våknet vi til praktfullt sommervær
Mye gjess ved bredden av Vänern, ulempen er all fugleskitten de legger igjen på plenene......
Lupiner i blomst ved innsjøen
Restauranten på campingplassen - uten at vi testet denne
Herregården som campingplassen har navn etter

 

Vi tok syklene fatt de 2 kilometrene inn til Kristinehamn. Bobilparkeringa ved havna er tydeligvis veldig populær, her stod det flere titalls biler parkert i sommersola. Mange hadde norske skilt, ellers en del tyske og noen svenske biler. Det var ikke mange ledige plassene en solrik pinseaften…..

 

Langs bryggene i havna i Kristinehamn

Populær bobilparkering i Kristinehamn

Kristinehamn sentrum med elva som renner gjennom byen
Byen hadde hyggelig gågate med flere uteserveringer

 

Det er tid for å ta en titt på Picassoskulpturen – dette 15 meter høye kunstverket i betong som er Kristinehamns største severdighet

 

Picassoskulpturen
Fint ved bredden der skulpturen er plassert

 

Sykkelturen fra Picassoskulpturen og tilbake til campingplassen igjen gikk langs bredden av Vänern – med mange brygge-idyller på den ene siden og fine og velstelte sommerhus på den andre siden av veien.

 

Vakker liten privat brygge langs Vänerns bredd
På en benk ved Vänern....