Göta Kanal, turen vi hadde hit for 2 år siden gjorde inntrykk. Siden vi nå var i de samme traktene måtte det bare bli en ny opplevelse av denne unike vannveien.

 

Vi dro til Töreboda og slo oss ned på campingen der. Parkert med langsiden nesten helt inntil kanalen, sol og varmt sommervær, ble gjensynet med Göta Kanal særdeles hyggelig

Töreboda er et fint utgangspunkt for sykkelturer langs kanalen – i begge retninger. Til Hajstorp er det bare 4 kilometer – dit kom vi i rette øyeblikk og fikk med oss slusingen av 4 båter forbi idyllen som har både kafe ved kanalbredden og fin stellplass for bobiler.

Dagen etter gikk turen i motsatt retning. Første stopp ble Jonsboda – like fint her som i Hajstorp med bobilene parkert med fronten mot kanalbredden, og kafeen som serverte nydelig svensk kulglass.

Fra Jonsboda gikk ferden videre til Wassbacken, nok en idyll  ved kanalen med fin campingplass, bryggeanlegg for gjestende båter, store grøntarealer og også her spisested som serverte den velsmakende svenske isen.

Töreboda Camping - parkert ved kanalbredden
Kanalen som renner så fint gjennom Töreboda - og med sykkelvei på begge sider
På vei mot Hajstorp - broa ved Gastorp som båtene må passere gjennom kanalen
Idylliske Göta Kanal
Framme i Hajstorp
Kafeen i Hajstorp som ligger så fint til ved kanalbredden
Et siste bilde fra Hajstorp før vi sykler mot Töreboda igjen - men vi kommer tilbake.......
Broa ved Gastorp hvor båtene fra Hajstorp snart passerer

 

Neste dag ved Göta Kanal opprant like varm og fin som den forrige sluttet. Vi satte oss på syklene igjen, og dro i motsatt retning langs kanalen. Målet var Jonsboda, med kafe og ställplass. Her ble det is på kafeen og en prat med et norsk par i en Hymer ved kanalbredden. Fra Jonsboda syklet vi de 3,5 kilometrene videre til Wassbacken, like fint her med kafe og camping.

 

Rotkilen - et av de mange gule husene med hvite karmer som finnes langs Göta Kanal
På vei mot Jonsboda - det er sommer ved Göta Kanal
Framme i Jonsboda med stellplass ved kanalbredden
Fint ved Wassbacken med kafe og store grøntarealer inntil kanalen
Passasjerbåten Juno kom også glidene gjennom kanalen og passerte broa ved Wassbacken
Blomstrende sommeridyll ved Göta Kanal