IMG_3553
Vi har lagt 2 fine uker langs Göta Kanal bak oss, og satt kursen hjemover. Men vi vil gjerne se og oppleve noe på hjemveien også, dermed ble det 3 overnattinger på ferden fra Karlsborg og Göta Kanal, og til vi kunne kjøre ombord i ferja i Strömstad.

Små hyggelige steder langs Vänern finnes det etter sigende mange av. Vi fant fram til ett av dem – Hällekis. Her fantes en hyggelig stellplass og et lite sentrum med noe så spesielt som en liten gatestubb med ikke mindre enn 10 forskjellige håndverksutsalg, Falkängen Hantverksby. En sykkeltur på noen kilometer langs veien fra Hällekis førte oss til Kinnekulle, et stort steinbrudd som er et yndet sted for fricamping – spektakulære omgivelser å overnatte i.

Hällekis er en havn ved Vänern med mulighet for bobilparkering i nærheten, Sunnanå Havn er en annen. Sunnanå havn ligger på vestsiden av Vänern, en stor og velorganisert havn med et vell av ferieboliger, båtplasser og oppstillingsplasser for bobiler med alle fasiliteter. Etter en natt i Hällekis overnatta vi på stellplassen i Sunnanå havn, før siste natta i Sverige for denne gang ble tilbragt på landet i Tanum, ispedd en litt pussig opplevelse. Vi og en nederlandsk bobil nøt en rolig fricampkveld da vi ble omringet av et følge på ikke mindre enn 10 spanske bobiler. Men, bange anelser til tross, spanjolene oppførte seg eksemplarisk – det som gav mest lyd denne siste natten i Sverige var tordenværet  som passerte forbi.  

Takk for denne gang, Söta Bror !!

26. juni 2022

IMG_3548
God plass til å parkere bobilen på stellplassen tilhørende Hällekis Båtklubb
IMG_3550
Havna ut til Vänern rett nedenfor stellplassen
IMG_3551
Fine områder i havna for grilling og sosialt samvær
IMG_3555
Det fantes mange håndverksutsalg i Hällekis
IMG_3560
IMG_3562
Vi har huset hjemme fullt av remedier og har ikke behov for å kjøpe noe nytt, om det er aldri så håndlaget - men artig å se da.....
IMG_3566
Kinnekulle steinbrudd - spektakulære omgivelser der man kan overnatte med bobil
IMG_3567
IMG_3576
Ved steinbruddet finnes en liten innsjø det det går an å fiske
IMG_3588
Vi har forflyttet oss til Sunnanå Havn - der ferieboligene dominerte
IMG_3589
Sunnanå hadde også gjestehavn for store fritidsbåter
IMG_3582
Det var flotte opparbeidede områder rundt havna i Sunnanå
IMG_3583
IMG_3581
IMG_3590
Fricamping på landet i Tanum før spanjolene og tordenværet kom.....