Så ble det sånn i år - vi hoppet rett og slett over hele nasjonaldagen på hjemmebane. Ingen barnetog, ingen pavlova, ingen tradisjonelle wienerpølser med potetmos, ingen flagg og hurrarop, bunaden fikk henge i fred i skapet. Koronaen har skylda, parkert på Horten Bobilpark med utsikt til gjestehavna og bastøferjene ble det en annerledes nasjonaldag.
17 mai ble dessverre ingen høydare værmessig. Gråvær og regn preget det meste av dagen, først i kveldinga gav regnet seg og skydekket sprakk en tanke opp. Og om sola ikke greide å kjempe seg helt gjennom skydekket bidro den iallefall til å male en touch av gyllent kveldslys i havna i Horten som en fin avslutning på et heller begredelig 17 mai vær.
 
17. mai 2021
 
Første parkett i Horten havn - med utsikt til det meste
Det var jo 16 mai som skulle ha vært den 17 - da var iallefall himmelen blå
Gammel seilskute og blomstrende mandeltre i gjestehavna
De blomstrende trærne er virkelig et blikkfang i havna
Det er fint i Horten gjestehavn
Horten Bobilparkering er populær og ble fylt opp til siste plass
Om været var grått og trist så vaiet det norske flagget like flott i brisen
Et folketomt torv på en regnfull 17 mai
Litt mer 17 mai stemning sørget orkesteret "Blås i det" for
Endelig gav regnet seg, skydekket sprakk opp og etterlot havna i et gyllent kveldslys