Skisportens vugge - den stod som kjent her - i den vesle bygda Morgedal vest i Telemark. Ut over skimuseet består stedet av et hotell som angivelig er konkurs, en Coop butikk, en campingplass og noen gårder vakkert beliggende oppetter liene.

 

Vi passerte Morgedal på vei mot Kongsberg for halvannen uke siden, og synes Morgedal Camping lå så fint til ved Morgedalstjønna. Dermed ble det stopp her på tilbaketuren hvor vi kom til en romslig og velholdt campingplass som 2  gutter i 20 årene hadde tatt over driften av.

Norsk Skieventyr – museet som forteller historien om norsk skisport – her tilbragte vi noen timer en regnværsdag i fjor. Vi nøyde oss derfor med synet av statuen av Sondre Norheim utenfor museet denne gangen. Morgedal byr på muligheter for litt fysisk aktivitet også, med turveier oppover liene. Vi tok syklene med oppover bakkene, helt til topps der vi rastet på demningen over Liervatnet omgitt av skog.

 

Morgedal Camping, fin camping med plass for alle - her var ingen fellesferietrengsel
Det var store grøntarealer på campingplassen, men her fikk også markblomstene vokse fritt
Statuen av Sondre Norheim stod strategisk plassert utenfor skimuseet
Vi er jo i Telemark - så et gammelt stabbur kommer vi ikke utenom
Vi har tatt syklene fatt oppover den bratte turveien mot Liervatnet med gårdene idyllisk plassert oppover
Fin utsikt her oppe fra
Vi kom forbi en gammel fraflyttet gård på veien oppover
Et stabbur som ikke er i bruk lenger
Med sykkel opp alle de bratte bakkene til demningen over Liervatnet
Fin plass for en rast etter tunge motbakker
På vei ned bakkene igjen kom vi forbi denne flotte gården