På vår vei fra grønne omgivelser ved Twistesee mot Den Tyske Vinveien tok vi en overnatting ved foten av slottet i Braunfels.

 

Her fant vi en liten grønn oase omgitt av løvskog (gjett om myggen dukka opp på kvelden....). Campingpark Braunsfeld hadde nok fastliggere som sitt felt, men hadde et område ved innkjørselen med stellplasser for oss i bobil eller campingvogn. 

Det var varmt, det var nesten vindstille og behovet for skygge var absolutt til stede. Fine skyggefulle timer under markisen ble avløst av en heller varm gåtur opp stigningene mot slottet som vi kunne skimte et par tårn av fra plassen vår. Schloss Braunfels hadde sin historie, som de fleste tyske slott har.  Eid av en og samme familie i 800 år kneiser de flotte bygningene høyt over gatene i den lille byen Braunfels. Den samme byen er rik på bindingsverkshus, og ligger da også langs den tyske bindingsverksruten, en av de mange turistrutene i Tyskland. 

Slottet viste seg å ha adgang kun for grupper med gyldig billett, så vi måtte nøye oss med det vi kunne se av byggverket utenfra. Desverre var det vanskelig å komme såpass på avstand at vi fikk et godt bilde av slottet - mye grønn vegetasjon stengte for mye av sikten. Vi vandret gjennom de av slottets portaler som var åpne for allmennheten, og gjennom den siste slottsportalen åpnet det seg opp et torg med de sedvanlige uteserveringene, omgitt av vakre bindingsverkshus. Fint var det her, med slottet i bakkant, brosteinsbelagte gater, bindingsverk og en vakker park som lå i skråningene nedover fra den lille byen. 

Denne varme og fine dager i Braunfels ble avsluttet med ekte tysk husmannskost servert på Campingpark Braunfels sin uteservering - som hadde behagelig skygge under de store parasollene. 

På vei opp mot slottet, delvis skjult av løvskogen
Inngangsportalen til slottet - her kunne vi gå gjennom uten billett
Høye, gamle slottsvegger kledd med grønne vekster
Trappene ned fra slottsportalen mot det hyggelige torget i Braunfelds
Torget med uteserveringer og bindingsverkshus
Fint i varm mai-sol
Fin park i skråningene nedenfor torget i Braunfelds
Parkert i grønne omgivelser på Campingpark Braunfelds
Frodig inngangsparti hos en av fastliggerne
Grillhytte til fri disposisjon
Plassen hadde mange forseggjorte detaljer
Skyggefullt og svalt under parasollene der kveldens middag ble inntatt