Vi holder oss i Skåne, der den lille kystbyen Höganäs kunne by på både deilig sensommervær og et stort havneområde med plass til både flytende farkoster og oss på fire hjul.

 

Det var så trivelig i Höganäs at vi ble der i tre døgn. Sola skinte, og utelivet var særdeles tiltrekkende i solskinnet. Fin bobilparkering i havna var det også her, populær også, det ble ganske godt fylt opp utover ettermiddagene. Vi stod i forreste rekke og kunne følge med på livet i havna. Litt biltrafikk forbi, men ikke sjenerende i det hele tatt, så lenge det var en blindvei og ikke gjennomgangstrafikk. 

Foruten fine sykkelmuligheter langs sjøen både nord og syd for byen, fantes det også et område litt utenfor sentrum med flere butikker som solgte både keramikk og glass fra kjente produsenter. Dermed ble både vinglass og vannglass fra Orrefors med oss hjem i bagasjen.

I det fine været som vi nøt til fulle, satte vi oss på syklene og hadde fine sykkelturer både til nabobyen Mölle og tettstedet Lerberget.  Sykkelveien mot Mölle gikk delvis langs sjøen før vi syklet gjennom skogholt og forbi åker og eng før vi kom til den lille byen med fint havneområde.  I motsatt retning lå Lerberget, der sykkelveien også gikk delvis langs sjøen, forbi idylliske husrekker og en like idyllisk liten havn med fine grøntområder og de sedvanlige røde sjøbodene.

 

Höganäs Marina - riktig så fint tilrettelagt for alle som ville nyte sommeren der
Sted for litt mat og drikke ved strandpromenaden i havna
Sommeren blomstrer i Hoganäs
Havna i Höganäs en varm og vindstille augustdag
Ved siden av marinaen i Höganäs lå en fin sandstrand
Mellom stranda og marinaen lå flotte badebrygger
Fint i gyllent kveldslys
Vi har syklet til nabobyen Mölle med sitt iøyefallende Grand Hotel på en høyde over den lille byen
Sykkelveien mot Mölle gikk delvis langs havet
Mölle hadde sitt trivelige havneområde
Syd for Höganäs lå det lille tettstedet Lerberget, også med sitt lille sjarmerende havneområde
Lerbergets småbåter lå trygt fortøyd bak moloen som beskyttet mot bølgene fra Øresund
Et knippe bolighus i Lerberget med fasadene vendt mot sjøen