Landskrona - en av byene ved Skånes vestkyst - kunne by på en både populær, hyggelig og stor bobilparkering i Lundåkrahamnen en liten sykkeltur fra sentrum av byen.

 

Det var fredag, det var helg, det var fint vær og fremdeles sommer. Vi ante derfor at mange ville legge helgeturen til Lundåkrahamnen, og valgte å være ute i god tid. Det er 80 plasser for bobiler i havnen, 2/3 av dem ut mot sjøen. Siden klokka ikke hadde rukket å  bli så langt ut på dagen, kunne vi parkere bilen for helgen i ytterste rekke med fin sjøutsikt. Ut over ettermiddagen og kvelden ble plassene rundt oss og bak oss langsomt fylt opp, det var knapt en ledig plass igjen da mørket falt på.

Lundsåkrahamnen var et riktig så trivelig sted å tilbringe en augusthelg.  Her var utsikt mot sjøen og båthavna og mot Øresund med Danmark og København i det fjerne. Her fantes 2 restauranter, vi prøvde den ene som kunne by på velsmakende mat og mye folk – her nyttet det nok ikke å komme en lørdagskveld uten å ha bestilt bord på forhånd. 

Innerst i Lundåkrahamnen fantes et særegent stugområde med bebyggelse av små hytter eller stugor som oppstod på 1980 tallet. Først bygget som boder for oppbevaring, siden innredet til små fritidsboliger – mange flott renoverte – tidens tann setter sitt preg her også. Området bestod av 3 gater, Första, Andra og Tredja gatan, med grønne fellesområder mellom de små hyttene.

Området rundt Landskrona er flatt og godt egnet for sykling, så det måtte jo bli en tur på tohjulingene innover mot sentrum i finværet. Landskrona viste seg å ha flotte områder ut mot Øresund. Vi fulgte sykkelveien langs sjøen forbi byens marina, videre gjennom fine grøntområder og forbi bystranda. Landskrona Slott med sin festning fra 1500 tallet hadde sin plass innenfor 2 vollgraver, et flott skue i det grønne landskapet. Endestasjonen for dagens oppdagelsesferd på sykkel var hyggelige Borstadhusen med både båtplasser og hamnkrog – som bød på deilig kald rosévin i sommersola.

 

Lundåkrahamnen - en av Sør-Sveriges mest populære bobilplasser
Fin utsikt fra bobilparkeringen mot blank sjø og fortøyde båter
Lundåkrahamnen - med plass for både bobil og båt
Sola har gått ned og farger havnen i gyllent kveldslys
Stugområdet innerst i havna, med sine små velholdte fritidshytter
Det var riktig så frodig rundt mange av de små hyttene
Fint havneområde i sentrum av Landskrona
På sykkeltur langs fine områder ut mot sjøen
Byens marina med loshus og et særegent byggverk som faktisk er et vanntårn
Bystranda med en vakker bygning i bakgrunnen som faktisk er en privatklinikk i plastisk kirurgi
Grønt og blått ut mot Øresund
Landskrona Slott innenfor sin vollgrav - flott byggverk fra 1500 tallet
Brede vollgraver omgir bygningene