Lengst sydvest i Skåne ligger Falsterbohalvøya som et vedheng til landet innenfor. Her er det sand og hav og klitter og åpent landskap som rår, med bebyggelsen i Falsterbo-Skanör på behørig avstand fra de langstrakte strendene.

Egentlig er det jo ei øy, skilt fra resten av Skåne av Falsterbokanalen der veien går i bro over og videre ut til Skanör helt ytterst. Det fantes en gruset bobilparkering i Skanör, men her fristet det ikke å stå. Masse mennesker, tett i tett med både personbiler og bobiler med svært liten klaring mellom. Vi slo oss heller ned på Falsterbo Resort med grønt grass under beina og plass til både grill og markise og utemøbler og enda litt til. 

Her ble vi i to døgn, og brukte syklene flittig. Det lille stedet Skanör helt ytterst på halvøya sydet av liv disse fine sensommerdagene. Å finne et spisested med et ledig bord for litt kaldt i glasset lot seg gjøre, selv om det ikke var helt enkelt….  Vi nøt vårt øl og vår vin, tittet på alle menneskene, vandret barbeint på stranden med varm sand mellom tærne.  Vi tok syklene fatt gjennom den sjarmerende gamle bebyggelsen i Falsterbo og videre utover mot sanden og havet og området der fugletitterne dyrker sin hobby. Men – hit men ikke lenger, fuglelivet og selene som holder til videre utover de smale landtangene får ha sine områder i fred, hit får ingen mennesker bevege seg. Nå er ikke vi spesielt interessert i fugletitting, og noen seler så vi ikke, men landskapet her er spesielt under den høye himmelen. 

Ganske fascinerende er rekkene av små fargerike badehus utover langs strendene. Noen beliggende direkte på stranden, andre mer gjemt mellom klittene der havet bare kan høres, men ikke sees. Det er værhardt langs kystene her, mange hus bar preg å være utsatt for vær og vind, andre var møysommelig vedlikeholdt.

17. august 2023

Strender er det mange av rundt halvøya, her nytes sensommeren i fint augustvær
Skanör var et hyggelig sted med sine karakterististe røde bygninger
Små røde sjøboder som kanskje rommer litt annet enn bare fiskeutstyr
I Skanör fant vi det hyggeligste havnekontor vi noengang har sett
Havna i Skanör, som rommet mange til dels store og flotte farkoster
Fiskebåtene hadde også sin plass i havna
Ytterst ut mot den store båthavna endte veien i en rundkjøring
Skanör var preget av turismen på en fin sommerdag som denne
Bred og flott sandstrand med veeeeldig god plass til alle
Byen Falsterbo med mye fin gammel bebyggelse
Også her fantes strender med de karakteristiske små badehusene som vi så flere steder på halvøya
Strendene dominerer på Falsterbohalvøya
Ut mot havet
Fint å sykle langs havet utover i naturreservatet
Badehus i det flate kystlandskapet
Våtmarksområdene ytterst på halvøya er et eldroado for fuglekikkere - men på behørig avstand - her får både fugler og sel være i fred for oss mennesker