Vi er i Skåne, og lette oss fram til det lille stedet Råå, noen kilometer utenfor Helsingborg. Stedet vi stod parkert for natten hadde egentlig ikke så mye å by på - kanskje bortsett fra en fin solnedgang da.

Pluss strøm – alltid greit med tilagng på elektrisitet – selv om vi klarer oss greit uten. Fra vårt ganske ordinære nattelosji tok vi beina fatt innover mot et slags sentrum – som nok i hovedsak dreide seg om områdene på begge siden av kanalen som snodde seg fra havet og innover land.  Her lå flytende farkoster tett i tett på begge sider – små båter og store båter og fritidsbåter og fiskebåter – det foregår nok et utstrakt fiske i sjøen utenfor Helsingborg. Vi ruslet langs kanalen – på bryggene – med båtene fortøyd på den ene siden og sjarmerende små sjøboder på den andre siden. 

Stedet hadde absolutt sin sjarm, litt sånn uhøytidelig rotete slik vi ser det i mange danske havner. På vår vandring utover bryggene langs kanalen kom vi over et spisested eller to, det siste helt ytterst med det betegnende navnet «På Piren» – der kveldens middag ble inntatt mens himmelen langsomt ble farget rød da solen sa takk for i dag. 

15. august 2023

Båter fortøyd langs begge sider av kanalen, både til nytte og til hygge
Flotte seilskøyter lå på rekke og rad ved kanalbredden
Ikke vet vi hva dette skal forestille, men så ut som et norrønt innslag langs bryggene - eller kanskje en sjøorm
Kanalen som deler Råå i to - med gangbro over
Det lå mange fiskefartøy fortøyd langs bryggene der vi vandret utover - de fleste var nok hobbyfiskere
En karakteristisk blåfarge som vi så flere steder langs kanalen
Vi kom forbi en rekke røde småhytter ved kanalen som så ut som en slags redskapsboder
Utover bryggene i fint kveldslys
Fint landsbymiljø i Råå
Velstelte små hager foran rekkehusene
Stranden, kveldshimmelen og konturene av Helsingborg i det fjerne
På Piren - arena for kveldens middag - dog innendørs
Solen har sagt god natt og farget himmelen i gyldne farger
Råå - hyggelig liten landsby utenfor Helsingborg
Landsbyen hadde sin fine sandstrand