Flotte bobilparkeringer finnes det mange av nedover lang vestkysten av Sverige. Den svenske landsbygda har også sine perler å by på om vi vil parkere bobilen en natt eller to.

Vi har vært i Bua Hamn en gang tidligere, og visste at dette var en tiltalende plass. Men ikke bare tiltalende, også mektig populær, om vi vil stå i første rekke ut mot sjøen gjelder det å være tidlig ute. Vi synes jo vi var ute i riktig så god tid – og joda, vi kunne parkere Hymeren med fronten mot havna og båtene midt i mot. Men det varte ikke så lenge etter at hjulene var kjørt opp på nivåklossene og strømmen koblet til, så var første rekke fullbelagt av bobiler. Innen kvelden var omme var plassen helt full – kanskje fordi det var helg og lørdagskveld. 

Det er fint i Bua Hamn. Velordnede plasser for bobilene, vann, strøm, fine sanitæranlegg og velfungerende tømmestasjon. Hyggelig havnemiljø med røde sjøbuer, bord og benker og et lite spisested på bryggekanten. Litt skyer og noen regndråper, men så stille, så stille. Det er nesten så det blir litt trolsk stemning under det lodne skydekket….

Persköps Ställplats på landet i Skåne har vi lest og hørt om. En populær plass som har åpent hele året – her feires det både nyttår og midtsommer. GPS´en ledet oss på smale bygdeveier fram til denne vakre oasen i en skånsk skog. 44 plasser – ingen like. Noen med sol og noen med skygge. Små plasser og store plasser – alle nummererte og med tilgang til strøm. Vi rygget bilen inn på plass nr 24 – en plass i solen der vi ble i vakkert sommervær i to døgn. Her kunne vi nyte ro og stillhet. Bortsett fra en sykkeltur langs grusveier gjennom skogen til Örkelljunga for å handle mat, ble det fullstendig avslapping her på vakre Persköps Ställplats.

14. august 2023

Bua Hamn - en tiltalende og velrodnet plass for bobiler ved havet i Halland
I Bua deles fasilitetene med båtfolket
Fint havnemiljø i Bua
En blikk stille vannflate under en trolsk himmel
Her er det plass for båter i alle størrelser
Røde sjøbuer på rekke og rad på bryggekanten
Det er fint tilrettelagt for allmenheten i havna
Vi har forlatt kysten og kommet til Persköps Ställplats i Skåne
Vi blir ønsket velkommen til et særdeles hyggelig sted
Plassene for bobiler og campingvogner lå plassert rundt et lite tjern i skogen
Her fantes en fin fiskeplass
Bobilene stod parkert blant grønne bjørketrær
Grillhytte nede ved det lille tjernet
Det fantes en liten sandstrand ved tjernet for den som ville bade
Parkert på hyggelige Persköps Ställplats