Vi har lett med lys og lykte, og endelig fant vi den. Solen. I Smögen skinte den i to hele dager til endes - og dermed var alt som het dårlig vær glemt.

Smögens bobilparkering er populær, vi var tidlig ute og fikk en grei plass til Hymeren. Vi koblet til strøm og begav oss ut i det bohuslänske solskinnet sammen med både utemøbler og sykler som endelig kunne se dagens lys igjen etter begredelige regnværsdager. Smögen er jo en fin plass da, selv om vi må gå litt i kø langs bryggene. Det var nok flere enn oss som satte pris på sommeren som vendte tilbake, uteserveringene var fulle av glade mennesker  som priset godværet. 

Smögens bobilparkering er forholdsvis ordinær. Joda, den ligger i fine omgivelser, nær havet og skjærgården og badeplass og kyststi og Ica-butikk. Strøm har den også, og tømmefasiliteter. Ellers en ordinær grusparkering, men du verden så romslige plassene er. De er så romslige at noen blir ledet til å tro at en plass godt kan romme to biler.  Da gjelder det å si fra da, på en OK måte – beklager men du har nok parkert på vår uteplass. Vi ble fortalt at dette rett som det er fører til hissige diskusjoner når en bil plasserer seg midt mellom to andre i den tro at det faktisk er en ledig plass der.

Vi gav oss både Smögenbryggan og svabergene  i vold i augustsola – Smögen er unektelig et vakkert sted som tiltrekker seg mange mennesker – vi opplevde rene folkevandringen både gatelangs og bryggelangs. Kanskje ikke så rart da – når sola dukket opp igjen etter mangfoldige grå og våte dager….

10. august 2023

Smögenbryggan i augustsola med fulle uteserveringer
Bryggelangs under en blå himmel
Smögen har absolutt sin sjarm
Og så alle de lekre butikkene da.....
Yndet fotomotiv - de fargerike sjøbodene innerst i havna
Det innerste av Smögenbryggan sett fra en litt annen vinkel
Smögen i sommersol
Dykkersenter med fin beliggenhet ut mot havet
Kyststien som snodde seg fra bobilparkeringa og utover i skjærgårdslandskapet
Kyststien i Smögen har sin månestein
- og sine røde vannliljer
Flott utsikt fra parkeringsplassen rett før Smögenbroen