Etter en vindig, regnvåt og ustabil juli måned satte vi vår lit til august. Det gjorde kanskje meteorologene også, sånn innerst inne iallfall...... Joda, august startet så bra på hjemmebane.

Men vi ville ikke være hjemme – vi ville på tur. Vi studerte både yr og klart og storm og stille, der det så ut som de sydlige delene av Sverige kunne by på akseptabelt sommervær. Billett med Fjordline ble bestilt, og vi satte kursen mot Sandefjord som så mange ganger før. Men så dukket et truende lavtrykk opp et sted nede i Europa, med kurs for både Sverige og Norge – og dermed ble ikke været så fint likevel. I Norge ble uværet døpt Hans, svenske meteorologer kalte det et «djupt och omfattande lågtryck». 

Siden vi allerede befant oss i Sverige fikk vi gjøre det beste ut av det. Søndagen var ikke så allerverst. Selv om det var overskyet var temperaturen såpass at vi kunne nyte augustværet utendørs på vår lille treplanting på Ljungbytorp Ställplats, et hyggelig sted på landet i Tanum.

Neste dag skulle Hans komme med bøttevis av nedbør. Neste dag kom, men ingen Hans. Kun litt duskregn i ny og ne, og ingen vind. Vi bestemte oss for å kjøre nedover et stykke, kom til Henån der vi fant ut vi kunne ligge i to dager i håp om at regnet etterhvert ville gi seg.  Uværet som ble døpt Hans hadde herjet godt andre steder i Sverige og ikke minst i Norge med ustyrtelige nedbørsmengder. Vindfullt langs kystene, men vi merket fint lite til det, selv om både tirsdagen og onsdagen ble heller ufyselig med regn som drev gjennom lufta og gjorde uteaktiviteter lite fristende. Tirsdagskvelden ble det litt aktivitet på stellplassen i Henån, flere og flere bobiler, inkludert oss, måtte flytte lenger vekk fra vannkanten da høyvannet steg og steg og flommet innover parkeringsplassen. Heldigvis borte dagen etter, da var vi også borte – hadde forflyttet oss til Smögen i påvente av sola som var etterhvert var lovet. Det er tross alt bare starten på august, selv om været minner mer om oktober. 

7. august 2023

Parkert i landlige omgivelser på ställplassen i Ljungbytorp
Mørke skyer over Tanumshede
Kultursti i Tanumshede
En grå augustdag
Henån - der det skulle bøtte ned i dag
Vi slapp unna de voldsomme nedbørsmengdene som var meldt - de kom annensteds i Sverige
En liten rusletur rundt i Henån mens det enda var opphold
Men så kom regnet, og vi fikk smake litt på Hans
En grå og høstlig augustdag i Henån
Det så en stund ut til å blinke opp litt - men det varte ikke lenge....
Deler av ställplassen i Henån som kvelden før hadde stått helt under vann