Appen Park4night er en kjekk sak. Den bruker vi mye i vår søken etter et egnet sted å overnatte. Denne gangen serverte appen oss et særdeles sjarmerende sted på landet i Nord-Jylland, halvannen mil fra Ålborg.

Denne julilørdagen fant vi fram til en liten vingård der det fantes både utleiehytter og plasser for parkering av bobil eller campingvogn. Kanskje ikke så uvanlig det da, det finnes mange private autocamperplasser rundt omkring i Danmark. Men de færreste ligger vel i så forseggjorte og sjarmerende omgivelser som www.gjodset.dk.  Vi ble vel tatt i mot av en blid  eier av plassen, som leende spilte boccia på plenen foran bobilene sammen med sine private gjester. Han var pensjonist, fortalte han, hadde egen bobil parkert på tunet og nøt sin tilværelse på sin vingård. 

Eiendommen Gjodset bestod av et hovedhus med en egen fløy for overnattende gjester, der det var et fellesrom med info, kjøkken, bad og toalett. Ingen tømming, men vi kunne fylle på vann. Hønsene kaklet i hønsehuset, og kastet seg over frisk salat som ble servert fra kjøkkenhagen. Gule tagetes var plantet flere steder som fargeklatter mellom grønne plener og grønne vekster. Bobilplassene var ikke av de største, men likevel god nok plass til vår 7,5 meters bil, med egen platting og levegg. Vi kunne fritt vandre rundt i hele hagen, og tok inn synet av vinrankene på rekke og rad, små vanndammer både med og uten fisk, forseggjorte bruer, sittegrupper flere steder og overalt grønn og frodig vegetasjon. Her var grønne plener, et drivhus fullt av både planter og fluer, utleiehytter, hellelagte gangveier flankert av store steiner og de gule sommerblomstene som lyste opp i alt det grønne. Desidert ingen campingplass, men derimot et sted som formelig oste av livsglede. Prisen var det heller ingenting å si på, vi betalte gladelig 130 danske kroner for å overnatte i all denne frodigheten. 

15. juli 2023

En egen fløy av eierens privatbolig stod til vår disposisjon - her var tavle med info, kjøkken og fellesrom, dusj og WC
Et glimt inn i eierens private utendørs gemakker - mon ikke gule tagetes er en favorittplante
I et hjørne av eiendommen lå små utleiehytter - hvorvidt de hadde eget bad ogtoalett vites ikke
Vi fant vår plass med fronten mot en liten forseggjort oase
Vi hadde utsikt til en liten dam med en forseggjort bro over, og med vinrankene i bakgrunnen
Vinrankene ligger på rekke og rad med druer som skal bli til Foxhillvin
Vingården har ca 400 planter av forskjellige druearter
Utleiehytte på pæler mellom vinrankene
Innkjørselen til gården voktes av løver
Velkommen i det grønne
Gjodset har 6 plasser for bobil - 3 på hver sin side av huset og med hver sin innkjørsel
Hele eiendommen var full av små forseggjorte oaser, slik som denne lille fiskedammen hvor til dels store fisker svømte rundt
Parkert i grønne og frodige omgivelser
Til og med en egen tretopphytte fantes det, delvis skjult av grønn vegetasjon