Den danske øya Mors i Limfjorden er som skapt for landlige sykkelturer. Vi dro til den eneste byen på øya, Nykøbing Mors, parkerte Hymeren på havnas hyggelige bobilparkering og dro ut på fredelige småveier nesten uten trafikk.

 

Mors er ei ganske stor øy forbundet med fastlandet av en bro på vestsiden og en på østsiden. Hovedbyen Nykøbing ligger fint til på øyas østside. Byen har ei stor havn med plass for både flytende farkoster og oss på fire hjul i form av ei fin bobilparkering med alle fasiliteter. Her tilbragte vi to fine dager – og siden det er så fint å sykle på Mors kunne vi ikke dra herfra uten å ta tilbakelagt noen mil på sykkelsetet. 

Vi fulgte sykkelstien ut fra Nykøbing og fulgte videre landeveier nesten uten trafikk nedover langs østsiden av øya. Vi passerte snart under den imponerende Sallingsundbrua som forbinder Mors med fastlandet. Under broa er det flotte friarealer, og over på andre siden av veien ligger Sallingsund Færgekro – mon det ikke gikk ferge herfra før broa kom….  Vi syklet videre gjennom et typisk dansk landskap med spredte gårder og mye åker og eng, idyllisk i sommersola. Målet for sykkelturen var det lille tettstedet Sillerslev på sydsiden av øya. Her smakte det godt med et ekte dansk stjerneskudd før turen gikk tilbake igjen gjennom det duvende åkerlandskapet. En fin dag ble tilbragt på sykkelsetet på ei fin dansk øy.

Parkert på Nykøbings fine bobilparkering som var godt tilrettelagt for oss på fire hjul
Havna hadde god plass til båter, både for gjester og fastboende
Sallingsundbroen som forbinder Mors med fastlandet på østsiden av øya
Sallingsund Færgekro - der man både kan spise og sove
Vi har begitt oss ut i det danske åkerlandskapet
En liten stikkvei førte ned til sjøen med fin badeplass
Framme i Sillerslev som til og med hadde en bobilparkering for et knippe biler i vannkanten - her må det være fredelig å overnatte
Cafe Sillerslevhavn, som serverte velsmakende stjerneskudd på uteterassen
Sillerslevs lille hyggelige bobilparkering
Sillerslev hadde en stor badestrand med badebrygge
Det lille tettstedet hadde også sin sjarmerende bebyggelse
Sykkelturen tilbake igjen forbi vindmøllene som har fått sin plass i hveteåkeren
På tampen av denne fine dagen ble det en liten sykkeltur langs strendene nord for Nykøbing i det fine sommerværet