Sommeren har riktig slått ut håret, og i det fine junisolskinnet måtte vi jo bare søke oss ut til kysten. På Brunvall Gård i Brunlanes slo vi oss til på fine bobilplasser helt nede ved sjøen - der kyststien passerer forbi.

Her var det bare å nyte fint og varmt sommervær, med deilig utsikt ut over et blått og glitrende hav. Kyststien i Brunlanes er lang, 35 kilometer der den følger kystlinjen fra Stavern til Helgeroa. Vi har gått deler av denne fine vandreruten tidligere, det er jo ikke første gangen vi er her i Brunlanes med Hymeren. Flere av campingplassene i området har vi vært innom, og kommer gjerne igjen. Her på Brunvall Gård har vi vært en gang tidligere, dengang var ikke de romslige plassene helt nede ved sjøen laget, men denne gangen kunne vi nyte godt av nærheten til både sjøen og kyststien.

Det er fint å vandre langs denne fint tilrettelagte kyststien som følger både svaberg og grusveier, men det er også fint å ta syklene fatt langs de delene av stien der dette går an. i det fine sommerværet denne helga midt i juni ble det både tur på beina og på to hjul, der vi fikk med oss både Helgeroa, Mølen og kystperlen Nevlunghavn

11. juni 2023

Brunvall Gård - et deilig sted å nyte junisommeren på
Kyststien i Brunlanes snor seg gjennom vakkert skjærgårdslandskap
Stien passerer Brunvall Gård helt nede i sjøkanten
Utsøkt kystlandskap
Helgeroa - naturlig stoppested langs kyststien
Kyststien følger stranden med bebyggelsen i Helgeroa i bakgrunnen
Mølen - et særegent kystområde av rullestein mellom Helgeroa og Nevlunghavn
På Mølen finnes det masser av rullestein
Det er tørt og karrig på Mølen, men noe vegetasjon klarer å slå rot blant rullesteinene
Den som vandrer kyststien får gleden av å komme forbi den lille kystperlen Nevlunghavn
Fin plass for en rast langs kyststien
Over flate svaberg med flott utsikt ut over havet
Frodighet langs kyststien i Brunlanes