Vi trengte et sted for natten på østsida av Oslofjorden før vi planla å ta Moss-Horten ferja dagen etter. Nortrip-appen kom til nytte igjen og ledet oss fram til en liten oase mellom Son og Hølen

Urtegården Nordre Mørk – vi ble litt i tvil om vi var på rett vei det siste stykket – veien var nesten ingen vei lenger. Men rundt den siste svingen åpenbarte det seg riktig så idyllisk sted på en høyde, som kunne tilby overnatting for Nortrip-medlemmer.  Vi ble ønsket velkommen av en hyggelig og imøtekommende dame, som eide stedet, der hun dyrket sine urter og stelte sin frodige hage.

Her fantes foruten hovedhuset,  en liten gjestestue til fri avbenyttelse, samt overnatting for vandrende pilegrimer og andre gjester i et rødmalt bryggerhus. Gjennom tunet på Urtegården går nemlig Borgleden – der man kan gjøre en pilegrimsvandring fra Halden til Oslo, og videre helt til Nidarosdomen for dem som ønsker det.  Nå var jo ikke vi vandrende pilegrimer da, men stedet utstrålte en særegen ro og harmoni, som ble understreket av de idylliske omgivelsene og selvsagt det fine og varme junisolskinnet. 

Vi vandret rundt i den store hagen blant vekster vi bare unntaksvis visste navnet på. De siste ukene har vært uten nedbør, og tørken har nok gjort seg gjelden her også. Men likevel forbausende frodig med alle vekstene i bed og skråninger, i krukker og kasser, både utendørs og inne i det lille veksthuset. Urtegården var et godt sted å være, det var med ro i sjelen vi dro derfra neste formiddag.

8. juni 2023

Urtegården - et deilig sted å tilbringe natten under et lite frukttre
Hagen nedenfor hovedhuset, med urter og vekster av ulike slag
Urter i kasser og krukker, men gresset er brunsvidd etter mange uker uten nedbør
Vi kunne vandre fritt i hagen og nyte synet av alle de frodige vekstene
Midt i urtehagen fantes et lite bygg med mye vindusflater som slapp inn lyset
Et deilig sted å stå parkert
Vekstene bar preg av kjærlig stell og pleie i den tørre sommeren
Det røde bryggerhuset - der vandrende gjester kan leie seg inn for natten
Sjelden har vi vel overnattet i mer frodige omgivelser enn her
Det lille gjestehuset til fri avbenyttelse , med fin utsikt ut over de landlige omgivelsene
Urtehagen var inngjerdet - vi så rådyr i området som sikkert hadde satt pris på en tur inn hit....
Vi sier farvel til et deilig sted