Sommeren er på plass ved Sveriges innsjøer og vi kunne nyte deilig sol og varme både i hyggelige Åmål og populære Arvika.

 

Arvika ble et nytt bekjentskap i Värmland. Fin bobilparkering i vannkanten med stor treplatting til hver bil og vakker utsikt ut over vannet. Til alt hell oppdaget vi før vi bestemte oss for å dra til Arvika at plassene her måtte forhåndsbookes. Hadde vi ikke gjort det måtte vi bare gjort vendereis, her var alt fullt belagt de to dagene vi var her. Åmål derimot, hadde rikelig med plasser på en odde ut mot Vänern, det var bare å velge og vrake i plasser. Her var det hverken strøm eller treplatting, men den samme fine utsikten ut over en blå vannflate, og i tillegg frodig vegetasjon med blomstrende lupiner mellom oss og vannkanten. 

Vi gjorde ikke så mye annet enn å nyte den svenske sommeren. Ruslet rundt i Åmål blant mange andre som gjorde akkurat det samme, nøt  solskinn og varme i den koselige byen ved bredden av Vänern. Vi ble en natt i Åmål og to netter i Arvika, der vi også fikk med oss feiringen av svenskenes nasjonaldag 6. juni. Eller feiring og feiring, det kan ikke sammenlignes med vår hjemlige 17. mai, der vi alle går mann av huse for å vifte med flaggene. Det eneste vi observerte av markering var et musikk-korps som marsjerte gjennom Arvikas fine park, og en konsert i den samme parken. Butikkene var stengt, ellers gikk livet sin vante gang selv om det aldri så mye var Sveriges nasjonaldag.

En tur på sykkelsetet ble det også, Arvika viste seg å ha både store og flotte grøntarealer som strakte seg langs bredden av innsjøen på begge sider av bobilparkeringen. 

 

Parkert i sommerlige omgivelser i Åmål
Rusletur i Åmål med bobiler på den ene siden og båter på den andre
Elva som renner gjennom Åmål
Ved bredden av Vänern
Arvikas fine bobilparkering i vannkanten
Et av Arvikas mange fine grøntområder
Litt 17 mai stemning på svenskenes nasjonaldag 6. juni
Det var fine friområder ved bobilparkeringa som lå i båthavna
Arvikas romslige båthavn
Det svenske flagget vaier i vinden på nasjonaldagen ved Såguddens museum