2121

Gautefallheia i mai - og tur pÄ beina til himmels. Eller iallefall til Himmelrike - sÊregent sted med sine glattskurte og skrÄnende fjellsider.

 

Vi var her hĂžsten for 4 Ă„r siden, og bestemte oss for Ă„ ta en ny tur over Gautefallheia i fint vĂ„rvĂŠr.  Det var faktisk sĂ„ deilig og varmt at turen pĂ„ beina til Himmelrike kunne gjennomfĂžres i shorts og T-skjorte.   Gautefall Ski Lodge tilbyr bobilplasser med strĂžm bak hotellet, har man Nor-Trip medlemsskap er oppholdet gratis.  Riktignok er plassene av litt varierende kvalitet, uten hydrauliske stĂžttebein skal man nok jobbe litt for Ă„ fĂ„ bilen i vater  enkelte plasser her.  Men siden vi kunne velge og vrake bĂžd det ikke pĂ„ sĂŠrlige problemer Ă„ finne en plass der bilen stod noenlunde rett .

Gautefall  i mai er ingen hĂžydare om man Ăžnsker liv og rĂžre og mulighet for  Ă„ spise middag i hotellets restaurant.  Stengt og stille, men utrolig fredelig her oppe pĂ„ heia hvor vi endte opp med Ă„ overnatte aldeles alene i selskap med gjĂžken som gol. Turen opp til Himmelrike er ingen krevende tur.  Lett stigning et par kilometer oppover i lia, fĂžr de spesielle, stripete og glattskurte fjellsidene kommer til syne.  Det er enda snĂž her og der i fjellet, bekker av smeltevann rant nedover fjellsidene.  

 

Gautefall - parkert i vater omgitt av maigrĂžnne bjĂžrketrĂŠr
Mange turlÞyper pÄ Gautefall - noe Ä velge i for enhver smak og kondis
Et stykke opp i lia er det fin utsikt til alpinbakkene der klatter av vinterens snĂž enda holder stand
Men snĂžen smelter i maisola og bekker av smeltevann finner veien nedover
Framme i himmelriket
De spesielle fjellsidene er vÄte av smeltevannet fra vinterens snÞ
MaigrĂžnn bjĂžrk mot vinterens smeltevann i Himmelrike
Veien hjemover igjen fra Himmelrike har lett stigning det fĂžrste stykket
Det var en vindstille dag pÄ Gautefall - det lille vannet nedenfor hotellet speiler maihimmelen uten en krusning
Fint rundt vannet med tilrettelagte plasser for friluftsliv