2121

Gautefallheia i mai - og tur på beina til himmels. Eller iallefall til Himmelrike - særegent sted med sine glattskurte og skrånende fjellsider.

 

Vi var her høsten for 4 år siden, og bestemte oss for å ta en ny tur over Gautefallheia i fint vårvær.  Det var faktisk så deilig og varmt at turen på beina til Himmelrike kunne gjennomføres i shorts og T-skjorte.   Gautefall Ski Lodge tilbyr bobilplasser med strøm bak hotellet, har man Nor-Trip medlemsskap er oppholdet gratis.  Riktignok er plassene av litt varierende kvalitet, uten hydrauliske støttebein skal man nok jobbe litt for å få bilen i vater  enkelte plasser her.  Men siden vi kunne velge og vrake bød det ikke på særlige problemer å finne en plass der bilen stod noenlunde rett .

Gautefall  i mai er ingen høydare om man ønsker liv og røre og mulighet for  å spise middag i hotellets restaurant.  Stengt og stille, men utrolig fredelig her oppe på heia hvor vi endte opp med å overnatte aldeles alene i selskap med gjøken som gol. Turen opp til Himmelrike er ingen krevende tur.  Lett stigning et par kilometer oppover i lia, før de spesielle, stripete og glattskurte fjellsidene kommer til syne.  Det er enda snø her og der i fjellet, bekker av smeltevann rant nedover fjellsidene.  

 

Gautefall - parkert i vater omgitt av maigrønne bjørketrær
Mange turløyper på Gautefall - noe å velge i for enhver smak og kondis
Et stykke opp i lia er det fin utsikt til alpinbakkene der klatter av vinterens snø enda holder stand
Men snøen smelter i maisola og bekker av smeltevann finner veien nedover
Framme i himmelriket
De spesielle fjellsidene er våte av smeltevannet fra vinterens snø
Maigrønn bjørk mot vinterens smeltevann i Himmelrike
Veien hjemover igjen fra Himmelrike har lett stigning det første stykket
Det var en vindstille dag på Gautefall - det lille vannet nedenfor hotellet speiler maihimmelen uten en krusning
Fint rundt vannet med tilrettelagte plasser for friluftsliv