Sandefjord - vår befating med hvalfangerbyen har stort sett vært overnatting i havna og strake veien til ferjeleiet og båten over til Strømstad. Denne gangen bestemte vi oss for å bli her et par dager - uten å ta ferja videre.
 

Bobilparkeringa i Sandefjord er en populær sak.  Vi ankom forholdsvis tidlig og fikk greit plass.  Men klokka var ikke så langt ut på ettermiddagen før håpefulle bobilister måtte gjøre vendereis – plassen var full.  Egentlig er det jo en veldig fin plass som vi bare har sett fra utsiden tidligere. God plass til bobilen, strøm, utsikt til ferjene som kom og gikk, tømmestasjon rett på utsiden og et steinkast fra sentrum.   Vi ble her i to døgn, egentlig ble ikke Sandefjord sentrum viet så veldig stor oppmerksomhet bortsett fra pizza på en restaurant og en tur på Vinmonopolet.

Preståsen naturpark,  som hever seg over byen var vel verdt et besøk.  Turstier rundt tjernet, gapahuk som var god å ha da en uventet regnbyge dukket opp, bord og benker, fontenedam og paviljong.  En runde her, og en ny runde i Bugårdsparken, før Sandefjordbesøket ble avrundet med en fin sykkeltur ut til idylliske Granholmen med camping og fine sjønære områder. Litt artig altså, å være i Sandefjord uten å skulle kjøre ombord i ferja – vi nøyde oss med å se ferjene ankomme og dra morgen og ettermiddag.  
Så fikk vi endelig se Sandefjords fine bobilparkering fra innsiden
Alle som har vært i Sandefjord har vel kjørt gjennom rundkjøringa med hvalfangermotivet med springvann rundt
En tur langs sjøkanten i Sandefjord med båthavn og boliger på bryggekanten
Fargerikt innslag rett utenfor bobilparkeringa
Preståsen - fint friluftsområde på en høyde over byen
Turstier rundt tjernet og en gapahuk som tjente som ly for regnet
Paviljongen i Preståsen Naturpark
Fin utsikt over byen fra naturparken i Preståsen
Fontenedammen i Preståsen - fint sted for en liten rast
Bugårdsparken - et annet område for tur og rekreasjon i Sandefjord
Bugårdsparken
Granholmen - fint område noen kilometer utenfor sentrum
Strandnelliken blomstrer på Granholmen
Vindstille og fint ved de sjønære områdene på Granholmen
Fin utsikt over innseilinga til Sandefjord