18

Frolands Verk - en liten idyll i Agder - som viste seg å romme mer enn Trevann, kultursenter og historien om et jernverk.

 

I en av indre Agders mange bygder kom vi over noe så eksotisk som en park oppkalt eller den burmesiske demokratiaktivisten Aung San Suu Kyi. Da melder jo spørsmålet seg – hvorfor i all verden er en slik park anlagt akkurat her – i lille ukjente Froland i Agder fylke i Norge ? 

Noe helt eksakt svar på det fant vi ikke.  Parken ble åpnet i juni 2016, og har som formål at mennesker verden over skal jobbe sammen for fred. Fredsreisende både fra Myanmar og andre steder i verden har besøkt parken, og hvert år markeres Aung San Suu Kyi´s fødselsdag 19. juni med internasjonale sammekomster i parken. Men hvorfor akkurat i Froland – det fant vi ikke ut tross iherdig googling…… 

Foruten den idylliske parken fant vi også historiske Froland Verk her – fra tidligere tider et av landets jernverk, omgitt av en flott og velstelt hage. I dag er jernverket et flott kulturminne som rommer ulike aktiviteter. 

I det hele tatt var Frolands Verk et idyllisk  sted, som også tilgodeså oss bobilturister med  en hyggelig bobilparkering i grønne omgivelser ved bredden av Trevann.  

 

Med bobil til Frolands Verk - flott plass å campe ved bredden av Trevann
Parken oppkast etter burmesiske Aung San Suu Kuy med fin beliggenhet ned mot Trevann i Froland
I parken finnes en byste av den burmesiske damen
Fin liten høyde over parken med utsikt ut over vannet
Litt høyere opp kom vi over et lite lysthus
Frolendingene er flinke til å legge til rette for allmennheten - brygge med utsettingsrampe lenger bort til fri avbenyttelse
Hovedbygningen på Frolands Verk - flott bygning omgitt av en velstelt park
Her var det både velstelt og maigrønt
Litt av hagen foran jernverkets hovedbygning med gårdsbygninger i bakgrunnen
Stallen på Frolands Verk som brukes til utstillinger og salgsarrangementer
Statue av en kjent matematiker som døde på Frolands Verk