Lista - åpent og værhardt landskap - denne halvøya i grenseskillet mellom sør og vest har alltid tiltrukket oss. Vi tok turen ut hit som siste stopp på denne vårferden i vesterled.

 

Vi har vært her før med Hymeren, og kommer nok tilbake igjen.  Denne gangen ble det kun en natt på bryggekanten i Borshavn.  Tettstedet nesten ute ved Lista Fyr har en hyggelig bobilparkering med plass til en del biler.  Denne forblåste maidagen var det veldig god plass her, kun 3 stk hadde funnet veien hit mens den nordøstlige kulingen frisknet til utover dagen.  

Kuling til tross, vi fant le på bryggekanten og hadde fine timer i sola og en tur på sykkel både ut til fyret og til en av Listas flotte strender, dog ganske forblåst denne dagen. Det foregikk ikke så mye i Borshavn en torsdag i starten på mai. En og annen lokal fisker kom inn med fangsten sin, mens tyske turister benyttet renseplassen for fisk ute på brygga. Kommuneansatte utstyrt med malerkost og spann drev og merket opp bobilplassene på nytt, nå er det 4 meters regelen som gjelder.  På gjensyn Borshavn og Lista, men gjerne i litt mindre vind…..

 

På bryggekanten i Borshavn i selskap med lokale fiskebåter
God plass i havna i dag både for veifarende og sjøfarende
Fin sol men kald vind på Lista
Lista Fyr under en blå maihimmel
Rullesteinstranda ved fyret mens sjøen går hvit utenfor
Det finnes spor fra krigens dager her ute ved Lista Fyr
Sykkeltur til en av Listas flotte strender
Innerst i ei bukt der kulingen ikke fikk skikkelig tak
Himmel, hav og rullestein på værharde Lista
Sørlandssjarm på Borhaug
Parkert på bryggekanten i gyllent kveldslys