Etter en vinterlig start på påskens helligdager og overnatting på vår lokale bobilparkering halvannen kilometer hjemmefra var sola og våren tilbake langfredagen.

 

Vi forlot Kongsgård Bobilparkering som er etablert for våre skattepenger, og dro noen mil østover mens det grå skydekket revnet og påskesola var på plass igjen. Park4night er en kjekk sak, som fortalte oss om et fredelig sted mellom Fevik og Arendal. 3 bobiler var her da vi kom – de var imidlertid i oppbrudd, og dermed hadde vi arenaen for oss selv. Nesten iallfall, det var jo en del personbiler innom – Hasseltangen har et fint friområde som tydeligvis blir mye benyttet av folk i området. Vi tok en runde vi også, fulgte kyststien rundt halvøya med utsikt til Store og Lille Torungen, fyrene som viser sjøfarende veien inn til Arendal. 

Vi slo oss ned på svabergene ii påskesola og gjenopplevde våre mange båtturer i farvannet forbi her. Men det er mange år siden vi stampet oss inn mot Torungen eller valgte den sjarmerende leia opp Nidelva for å komme til Arendal.  Dagsturistene  forsvant etterhvert, ingen nye overnattende bobiler dukket opp, dermed kunne vi helt alene nyte utsikten mot skjærgården som langsomt ble farget rosa da sola sa takk for seg denne langfredagen.

 

Parkert på Hasseltangen med utsikt mot skipperhus og skjærgård
En fin fricamp-plass med utsikt til gule strå og den forlokkende sjøen i bakkant
En åpning i rekken av strå åpenbarte en kritt hvit liten strand av skjellsand
Vakker liten strand på Hasseltangen
Friområdet på Hasseltangen der kyststien passerer - fint tilrettelagt
Mye rullestein langs strendene i området
Her kan havutsikten nytes
Fint tilrettelagt langs kyststien
Den rosa timen etter at sola har sagt godnatt
Hymeren i gyllent kveldslys på Hasseltangen