Nå har vi kjørt langs Göta Kanal i en uke og kommet til endes ut mot Østersjøen. Fra lille og idylliske Söderköping gjorde vi en liten avstikker ut til Stegeborg, som visstnok skulle være et fint lite sted med både slottsruin og hamnkrog og linjeferje over fjorden til Norrkrog på den andre siden.

 

Stegeborgs Ställplats hadde vi både hørt om og lest om, den var til og med kåret til årets ställplats i 2021.  Av hvem vet vi ikke, og hva som gjorde at den fikk en slik utmerkelse vet vi heller ikke. Men plassen var fin den, med sin beliggenhet ut mot ei båthavn og Slottsholmen med Stegeborg Slottsruin over på andre siden. Veien ut til Stegeborg gikk gjennom nærmest parklignende områder med store landeiendommer som kunne vitne om en fordums storhetstid.

På selve stellplassen var selvsagt plassene nærmest vannet mest populære, kun en ledig plass igjen og den var til oss. Været var fint, og omgivelsene var idylliske. Vi tok linjeferja over det smale sunde over til Norrkrog. Her lå Stegeborgsgården med både campingplass, vandrerhjem, restaurant og stellplasser.  Det fantes vandringsleder i området, men i varmen fristet det ikke så veldig å legge avsted til fots. Istedet lesket vi oss med kaldt drikke under en parasoll i de idylliske omgivelsene. 

Kvelden var egentlig avsatt til litt god mat på Stegeborgs Hamnkrogs uteservering. Men til tross for sol og varme tidligere på dagen er været litt ustabilt, så da vind og regn og tordenbyger feide inn over Slottsholmen ble det hjemmekveld istedet. Vi får ha både Hamnkrogen og innsiden av slottsruinen tilgode til en annen gang, vi kommer gjerne tilbake til dette idylliske stedet.

Fine og ryddige oppstillingsplasser for bobiler med Stegeborgs Slottsruin i bakgrunnen
Stellplassen lå kloss inntil båthavna med veien i bro over til Slottsholmen der slottsruinen ligger
Fint vær og fine omgivelser i Stegeborg
På selve Slottsholmen fantes det også noen oppstillingsplasser for bobiler - litt mindre og smalene enn de som lå ved båthavna - men desto mer frodige omgivelser
På selve Slottsholmen fantes det også noen oppstillingsplasser for bobiler - litt mindre og smalene enn de som lå ved båthavna - men desto mer frodige omgivelser
Båter fortøyd i båthavna i Stegeborg - med kort vei ut til den fine skjærgården utenfor
Vi tok linjefergen som krysset sundet mellom Slottsholmen og Norrkrog - den brukte kun få minutter på turen
Norrkrog hadde sin kafe med campingplass og oppstillingsplasser for bobiler rett nedenfor
Blomstrende juniidyll ved en tradisjonell svensk rød stuga i Norrkrog
Frodig miljø ved kafeen i Norrkrog
Ei lita brygge i Norrkrog med båthavna i Stegeborg rett over sundet
Stegeborgs Hamnkrog med fin beliggenhet og uteservering rett ved båthavna
Stegeborgs Slottsruin - middelalderborgen på Slottsholmen ikke langt fra innløpet til Göta Kanal
Borgtårnet opplyst i juninatten