Noen få kilometer før Göta Kanal renner ut i Østersjøen ligger en liten sjarmerende småby langs bredden. Her var vi for 5 år siden i silende regnvær, vi valgte litt bedre vær denne gangen...

 

Kloss inntil kanalen fant vi bobilparkeringen med romslige plasser, uten strøm men med både vannfylling og tømming av grått og svart, til og med en Camper-Clean som vi prøvde ut for første gang.  Söderköpings sjarmerende sentrum ligger bare et steinkast unna. Her var det både yrende liv langs kanalbredden ved slusene og gjestehavna, og et sjarmerende brosteinsbelagt torg.  Innbyggerne som bodde rundt torget visste å gjøre det trivelig rundt seg med frodige vekster  langs husveggene og små oaser som skapt for å sette seg ned og bare nyte tilværelsen.

Midt i Söderköping ligger den iøynefallende St. Laurentii kirke, et flott bygg med tilhørende klokkertårn som nok nettopp var tjærebredd etter duften å dømme. 

Fra Söderköping er det bare noen få kilometer til det lille stedet Mem, der Göta Kanal renner gjennom de siste slusene og ut i Østersjøen. Vi tok sykkelturen langs kanalen ut til Mem, med sine gule hus, sitt røde Kanalmagasin og en liten stellplass for 3-4 biler, for anledningen kun en belgisk bobil parkert der. Et fredelig og idyllisk lite sted som utgjør enten starten eller slutten på Göta Kanal, alt etter hvilken retning man kommer fra. 

Hyggelig bobilparkering som før kvelden var omme ble fylt opp til siste plass
Fra bobilparkeringen kunne vi spasere langs gjestebryggene bort til slusene
God plass til å fortøye båtene
Statue av en fordums slusevokter i Söderköping
Fint område langs kanalen der den renner gjennom Söderköping
Den lille byen har et hyggelig brosteinsbelagt og frodig torv
Idyllisk og fint utenfor husene
Byen har både kanalen som renner forbi og ei lita elv som renner gjennom byen
Söderköpings fine middelalderkirke
Klokkertårnet, bygget utelukkende i tre og nylig tjærebredd
Misjonsbåten Shalom kom glidende gjennom kanalen mens vakker musikk strømmet ut fra dekket
Slusene i Mem - endestasjonen for Göta Kanal