Vi blir liksom ikke ferdige med denne unike vannveien som går tvers igjennom Sverige. Fra den lille avstikkeren ut til Stegeborg gikk det rake veien tilbake til enda et idyllisk sted med både bobilparkering ved kanalbredden og fine sykkelveier .

 

Vi fant oss en plass i første rekke og kunne følge med på båttrafikken på kanalen bare få meter unna. På parkeringsplassen nedenfor var det liv og røre med loppemarked, eller bakluckeloppis som svenskene kaller det. Her i Norsholm avholdes det hver lørdag i sommersesongen. Ställplassen i Norsholm er delt inn i to områder, den nærmeste uten strøm og den lengst borte med strøm. Vi var ikke obs på det da vi kom, og stilte oss opp på plassen nærmest kafeen men med nytt solcellepanel på taket kunne vi stå godt her et par dager uten strømtilkobling.

Norsholm viste seg å være et skikkelig trivelig lite sted langs Göta Kanal. Ved ställplassen fantes Kaptein Bille´s cafe & vandrarhem, der vi betalte for oppholdet og i tillegg kunne spise god mat. Icabutikk fantes, i tillegg til en koselig kafe som solgte både is og kaker ved slusene på andre siden av veien. I Norsholm er det ikke bare veibroa over kanalen som må svinges til side når båtene passerer. Her går også jernbanelinjen med ganske stor togtrafikk, jernbanebroa ble hevet adskillige ganger i løpet av de to dagene vi tilbragte her. 

Fra Norsholm strakte sykkelveien seg østover langs kanalen fram til en liten innsjø som het Asplången. Med niste og drikke i sekken ble det en fin sykkeltur på fine sykkelveier som gikk forbi lille og sjarmerende Brådom før vi endte ved Hulta og innsjøen. Skulle vi videre herfra kunne vi ta sykkelbåt over sjøen, men vi nøyde oss med en lang og god rast ved slusene i Hulta i fint junisolskinn. På tilbakeveien smakte vi på smørbrødene fra kafeen i Brådom. Her var det i tillegg til kafeen både sluser og plass for to-tre bobiler ved kanalbredden. Frittgående høns på tunet og frodige omgivelser var med på å gi Brådom en ekstra sjarmfaktor.

Bakluckeloppis i Norsholm med noe for enhver smak....
Norsholm Ställplats med plass til mange bobiler
Kanalen som renner forbi Norsholm med fine brygger og fortøyningsplasser for båtene
Kafe og vandrehjem - hyggelig samlingssted i Norsholm med fin plassering ved bredden
Ställplassen i Norsholm med fin utsikt over Göta Kanal
Kafe ved kanalbredden som hadde både smørbrød, kaker og is på menyen
Jernbanebroa heves - det var mye togtrafikk i begge retninger forbi her - brohevinga blir nok koordinert med togtidene
Sykkeltur langs kanalen der vi kom forbi lille og idylliske Brådom med både sluse, kafe og frittgående høns på tunet
I Brådtom fikk hønsene vandre fritt rundt på tunet
Hyggelig sted for en stille stund ved kanalen i Brådtom
Brådtom hadde også sine sluser som båtene måtte gjennom
Sluseport i Brådtom og broa som ikke lenger er i bruk
Kafeen i Brådtom
Dagens sykkeltur endte ved slusene i Hulta
Slusing i Hulta