Et av de fineste stedene langs Göta Kanal er etter vår mening området ved Bergs Slussar. Her finner vi den berømte Carl Johans Slusetrapp med sine 7 sluser, pluss to dobbeltsluser lenger oppe, i tillegg til store grøntarealer og god plass til både båter og bobiler.

 

Båtene som kommer vestfra og skal sluses ut i innsjøen Roxen – eller omvendt – bør beregne litt god tid – det er mange slusekamre som skal forseres på vei opp eller ned kanalen. Mellom de øverste og nederste slusene finnes et stort basseng med fine gjestebrygger både for dem som vil overnatte og dem som bare venter på å bli sluset videre. 

Bobilene har også fått sin plass ved Bergs Slussar. Et stort område er avsatt til bobilparkering med plass til et tyvetalls biler. Riktignok uten strøm, og riktignok uten kanalutsikt, men et fint sted å parkere bilen med hele sluseområdet i Berg to minutters gange unna. Vi fant oss en plass i Berg, sammen med mange andre, innen kvelden var hele bobilparkeringa full. Både bobiler og en campingvogn stod på vent på grusparkeringa ved siden av, i håp om å få en plass på gresset dagen etter. 

Det er ganske livlig i Berg, som faktisk er det mest besøkte turistmålet langs Göta Kanal. Flere turistbusser kom med passasjerer som skulle være med passasjerbåten Wasa Lejon som har hjemmehavn her. Her er både kafe og vandrerhjem, og for de som ikke har egne sykler med finnes det utleiesykler. 

Vi ble i idylliske Berg i to dager – den ene dagen brukte vi til å sykle vestover langs kanalen – dette strekket var vel det fineste området vi har syklet i langs hele Göta Kanal…..

Bobilparkeringa i Berg - et hyggelig og populært sted
Carl Johans slusetrapp med sine 7 slusekamre
Slusene i Berg som leder ned til innsjøen Roxen
Bergs slussar - de øverste slusene sett fra broa som går over kanalen
Berg har sin egen passasjerbåt - et fint syn ved kanalen
Mellom slusene i Berg vider kanalen seg ut til et stort basseng med god plass for gjestende båter
De øverste slusene

 

Den ene dagen i Berg satte vi oss igjen på sykkelsetet og fulgte sykkelveien vestover langs kanalen. Dette strekket var veldig idyllisk. Junisommeren blomstret ved bredden, sola skinte og kanalen slynget seg dovent gjennom landskapet. Også her går det ei og anna bro over kanalen, noen sluser finnes her også, i tillegg til de tradisjonelle gule husene med hvitmalte vinduskarmer. Da vi hadde syklet 11-12 kilometer i fint solskinn begynte svarte skyer å pakke seg og torden buldret i det fjerne. Vi fant ut at det var best å snu – men heldigvis slapp vi unna både regn og torden – været bestemte seg for å ta en annen retning enn dit vi var.

 

Ikke langt fra Berg lå nok en sluseport i nesten parklignende omgivelser
Dette stedet vi kom forbi hadde en bro som ikke lenger var i bruk
Passasjerbåten Wasa Lejon på tur langs Göta Kanal
Idyllisk sted å raste langs kanalen