Göta Kanal - besøkt tidligere - og besøkes svært gjerne igjen. Vi dro fra Lyrestad gjennom svensk åkerlandskap med kurs for den lille idyllen Jonsboda drøye 2 mil unna.

 

Ikke den lange dagsetappen altså, men kanalen som går fra Vänern til Vättern har så mye å by på at da holder det ikke med 3 netter i Lyrestad.

Jonsboda er et lite sted ved kanalbredden med bro over kanalen, fine oppstillingsplasser ved gjestebryggene og en liten kafé plassert i idylliske omgivelser. Her var god plass såpass tidlig i sesongen, så her var det bare å plassere bilen i ytterste rekke med utsikt over brygger og vannet som gled dovent forbi.

Fra Jonsboda går sykkelveien langs kanalen østover mot innsjøen Viken. Men før vi kommer så langt, passerer den hyggelige Wassbacken før vi kommer til det lille stedet Tåtorp, som må være det ultimate sted for å kunne slappe av og ikke gjøre noen ting…..

Jonsboda med kafé på kanalbredden og plass for ferierende både til lands og til vanns
Bobilene har fått sin fine plassering ut mot gjestebryggene i Jonsboda
Badeliv ved kanalen

 

Vi har funnet fram syklene og planlagt å sykle fra Jonsboda forbi Wassbacken og ut til Tåtorp der kanalen renner ut i innsjøen Viken. Sykkelveien løper parallelt med kanalen hele veien, omkranset av grønne løvtrær. Mellom Jonsboda og Wassbacken finnes ingen sluser, kun en smal bygdeveg som går over kanalen i ei bro. Været var litt ustabilt, vi rakk heldigvis fram til Wassbacken før ei kraftig sommerbyge var over oss. Der ble det is i påvente av at regnet gav seg, før vi dro videre ut til Tåtorp, nok en liten idyll ved Göta Kanal.

 

Vi har kommet fram til Wassbacken som har både campingplass, gjestehavn, vandrehjem og kafe
Wassbackens gjestebrygger med kafe og vandrehjem i bakgrunnen
Passasjerbåten Juno passerer Wassbacken, og fyller godt opp i åpningen der broa er skjøvet til side
Vi syklet videre mot Tåtorp og kom forbi Lanthøjden som markerer det høyeste punktet langs Göta Kanal, 91,6 meter over havet
Kanalen ved Tåtorp renner ut i innsjøen Viken
Broa over kanalen ved Tåtorp
Kanalen ved Tåtorp
En fin dag på sykkel avsluttes med vakre farger da solen gikk ned over Jonsboda