IMG_2808
Etter 3 fine dager i København dro vi sydover. Så langt syd som det går an å komme i Danmark ligger Gedser Odde med Danmarks sydligste by, Gedser.

Fra Gedser går det ferje til Rostock i Tyskland, men dit skulle ikke vi. Istedet fant vi en plass til Hymeren i lystbåthavna, som føyer seg inn i rekken av hyggelige  danske båthavner som deler sine fasiliteter med bobilfolket. Men noen dotømming fant vi ikke, enda vi lette både høyt og lavt. 

Nå har vi vært både lengst nord, lengst vest og lengst øst i Danmark, bare sydspissen gjenstod. Syklene tok oss ut til Gedser Odde i fint og vindstille vær. Gedser Odde er ikke bare Danmarks, men også Skandinavias sydligste punkt. I maisolskinnet var det utrolig flott her ute, med saftiggrønt gress, havet utenfor og med synet av klinten som hever seg flere meter over stranden. Fra toppen av klinten gikk det trapper ned til stranden der sjøen vasket dovent over steinene.  

 På odden ligger en gammel marinestasjon som i dag tjener som utstillingslokale og forsamlingshus. Her finner vi også Sydstenen,  en 4 tonn tung naturstein som markerer det sydligste punktet i vårt naboland. Området foran marinestasjonen var fint tilrettelagt med bord og benker, og med den flotte utsikten og knallblå himmel over oss smakte den medbragte nista ekstra godt på sydspissen. 

2. mai 2022

IMG_2807
På sykkel mot Gedser Odde
IMG_2805
Veien ut til odden gikk for det meste langs havet
IMG_2809
Koordinatene pryder veggen til den gamle varinestasjonen
IMG_2810
Sydstenen
IMG_2811
IMG_2825
Vakkert landskap ut mot Gedser Odde
IMG_2808
Det er vår på sydspissen
IMG_2821
Fint område på toppen av skrenten ned mot stranda
IMG_2812
Trappa ned til stranden
IMG_2819
IMG_2820
Skrenten ved Gedser med stranden nedenfor
IMG_2814
IMG_2817
IMG_2818
Vi lurte på hva dette kunne være, kanskje rester av en gammel brygge ?
IMG_2823
IMG_2828
Fin vårstemning i Gedser by, Danmarks sydligste
IMG_2833
Gedser Lystbådehavn, en av Danmarks mange hyggelige havner
IMG_2832
Hymeren er så vidt synlig bak hekken i bakgrunnen
IMG_2831
IMG_2829