Midt på Lolland ligger den lille byen Maribo ved bredden av Søndersø, en av 4 innsjøer i Naturpark Maribosøerne. Fra sykkelsetet stiftet vi bekjentskap med området rundt disse sjøene, et vakkert landskap med herregårder, skogarealer, åker og eng og et rikt fugleliv.

 

Maribo Sø Camping lå idyllisk til ved bredden av Søndersø, her tilbragte vi 2 fine dager i absolutt fred og ro. Landskapet omkring sjøen innbød til sykling, det ble en 2 mil lang sykkeltur rundt sjøen gjennom Maribosøerne Naturpark. Turen på sykkelsetet gikk gjennom et vekslende landskap, både grønne skoger og dyrket mark, forbi ruvende herregårder og små sjarmerende bolighus. Flere steder langs sjøen var det fint tilrettelagt med både brygger og gangveier, fint å ta en rast på en av benkene som var satt opp. Maribosøerne sies å ha et rikt fugleliv. Vi så nå mest gjess og ender, pluss en enslig ørn som svevde høyt over oss under den blå himmelen. Denne maidagen gav oss en fin opplevelse gjennom et særdeles naturskjønt område – de vårlige og friske grønne fargene viste i tillegg fram landskapet fra sin beste side. 

 

Maribø Sø Camping, fint beliggende ved bredden av Søndersø.
Bredden av Søndersø med sandstrand og båter til bruk på sjøen
Fin badebrygge for dem som ønsker seg en dukkert i sjøen
Kirken i Maribo med en aldeles skjønn beliggenhet ved bredden
Sykkeltur gjennom en vårgrønn skog i Maribosøerne Naturpark
Sykkelturen gikk forbi nesten parklignende områder
Fint å sykle gjennom åpent landskap i naturparken
Ved bredden av Maribosøerne
Dette huset vi syklet forbi gav nesten assosiasjoner til Huset på prærien
Flotte herregårder fantes også i Maribosøerne Naturpark
Margerittruten - en treffende betegnelse på et smukt landskap
En flott storgård i naturparken
Ikke alle hus er like store, dette var jo både lite og sjarmerende
Flere steder rundt sjøen var det fint tilrettelagt for både gående og syklende