30

Danskenes hovedstad er aldri feil. Tidligere besøkt luftveien og med personbil - nå var det Hymerens tur til å dra på storbyferie.

 

Charlottenlund Fort Camping ligger små 7 kilometer utenfor bykjernen, en liten og intim campingplass beliggende, som navnet tilsier, i et gammelt fort. Vi tok ikke sjansen på drop-in, men forhåndsbooket 3 netter ved foten av kanonene. Her stod vi parkert i selskap med engelskmenn, tyskere, franskmenn, polakker, sveitsere, en og annen danske og en enslig svenske. Pluss oss da, hyggelig det å møte mennesker som ikke har norsk som morsmål. 

Charlottenlund lå flott til, omkranset av en vollgrav og med fin, hvit sandstrand og Øresund som nærmeste nabo. Fra festningsvollene var det flott utsikt ut over sjøen og over til Sverige. Mellom campingplassen og sjøen fant vi flotte grøntarealer i Charlottenlund Strandpark, og rett over veien lå Charlottenlund Skov, som vi kjørte igjennom den dagen vi dro videre fra København.

Det er en fryd å sykle i danskenes hovedstad. Fra Charlottenlund og inn til sentrum fulgte vi fine sykkeltraseer hele veien, og det beste av alt, her følger alle trafikkreglene, stopper på rødt og sykler på grønt. Fotgjenerne går der de skal gå, og syklistene sykler der de skal sykle. Sykkelturen inn til sentrum gikk radig unna, og plutselig var vi der igjen, i Nyhavn en fin aprillørdag med blå himmel og et yrende folkeliv. Men i Nyhavn sykler vi ikke, der slentrer vi bare nedover og nyter å være tilbake i favorittstorbyen. Kampen om restaurantbordene i Nyhavn var nok i kvasseste laget på det mest folkerike, men vi fikk da kapret et bord og ble forsynt av både mat og vin. 

Men København er mer enn Nyhavn, og mye mer enn vi kunne rekke over lørdagen og søndagen. Så det ble et lite utvalg. Den Lille Havfrue hører med, likeledes fontenen foran inngangen til Amalienborg. København har flere fontener, Gefionspringvandet ved Kastellet er et flott syn. Operaen og Skuespillerhuset er flotte byggverk vi alltid må få med oss når vi er i København, likeledes står en rusletur langs kanalene i Christianshavn høyt på lista. Torvehallerne med alle sine delikatesser og en tur på Strøget må vi også oppleve. Litt slitne og trøtte etter byvandring og sykling ble Københavns rådhus og flotte bygg langs Kongens Nytorv festet til kameralinsen før vi etterhvert satte kursen gjennom Østerbro tilbake til basen vår på Charlottenlund. 

Charlottenlund Fort Camping, en oase i hovedstaden
Særpreget innkjørsel til Charlottenlund Fort Camping
Vollgrav rundt campingplassen og fin utsikt over Øresund
Charlottenlund Strandparks fine hvite sandstrand
Nyhavn med sin fargerike husrekke og sitt yrende folkeliv
Ja vi elsker København
Skuespillerhuset, flott og spektakulært bygg midt i København sentrum
Den ytterste delen av Nyhavn, her er folkelivet litt mer moderat
Springvannet ved Amalienborg - yndet fotomotiv
Gefionspringvannet - vakkert
Den lille havfrue, hun er liten og gjør ikke så mye av seg, men er desto mer berømt
Danskene hyller våren med gul blomsterprakt
Langs en av kanalene i Christianshavn
En litt fredeligere del av København med sine husbåter langs kanalen
Torvehallerne med små kafebord der man kan smake på delikatessene som selges
Fargerikt ved Torvehallerne
Krydderier for enhver smak
En tur på Strøget - Københavns handlegate
Et rådhus som er en hovedstad verdig
Det er vår på Kongens Nytorv